Nejlepší hráčkou na neviditelnou kytaru je opět Veronika Müllerová

Veronika Müllerová při svém výkonu

Veronika Müllerová při svém výkonu Zdroj: ctk

Inženýrka chemie, plachtařka, divadelnice, milovnice bojových sportů a dnes už i dvojnásobná mistryně republiky v recesi Air Guitar, tedy ve hře na neviditelnou kytaru – tím vším je Veronika Müllerová. V klání, které se uskutečnilo v rámci festivalu United Islands, zvítězila s plným počtem bodů 20 bodů. Veronika Müllerová bude na konci srpna reprezentovat ČR na světovém finále Air Guitar ve finském Oulu, kde loni svou imaginární virtuozitou vyhrála bronzovou medaili.

Druhou pozici v imaginární bitvě na Střeleckém ostrově obsadil Jiří Boháč, na třetím místě se umístil Bedřich Lévi.

Na hlavní scéně United Islands se utkalo šest finalistů, každý měl jednu minutu na to, aby přesvědčil porotu o svých kvalitách. Letos se v porotě setkali Honza Homola ze skupiny Wohnout, moderátorka Lenny Trčková, historik umění Zdeněk Primus a Tomáš Novák ze serveru kytary.cz.

Veronika Müllerová při svém výkonuVeronika Müllerová při svém výkonu | ctkVeronika Müllerová při svém kytaristickém výkonu

Filip Černý o recesi Air Guitar natočil film Jak získat neviditelný bronz, který měl letos v březnu premiéru v kavárně pražského klubu Cross. Snímek zachycuje přípravy na soutěž a dokumentuje zvláštní mezinárodní komunitu kytaristů bez kytar.

Světové finále Air Guitar World Championships se koná koncem srpna ve Finsku již od roku 1996. Soutěže se účastní více než 20 zemí.