Nejlepší program pro zrychlení startu Windows

počítač, klávesnice

počítač, klávesnice Zdroj: profimedia.cz

Po delším používání Windows, náročnější práci a časté instalaci programů dochází k nabalování nejrůznějších nepotřebných balastů, které zpomalují start systému. Vhodnou údržbou jej lze opět zrychlit. Jaký je nejlepší program pro zrychlení startu Windows?

Existují různé programy pro čištění operačního systému, pro eliminaci automatického spouštění nepotřebných aplikací nebo pro časové odložení jejich startu tak, aby byly Windows použitelné co nejdříve, a teprve poté dojde k jejich spouštění. Na to, jaké programy jsou pro podobné úkoly těmi nejlepšími, jsme se zeptali na diskusním fóru našich čtenářů.

Řada uživatelů podle svých slov využívá spíše hibernaci a spánek počítače, než aby se nějak trápili se zrychlováním startu systému. Jiná skupinka zase doporučuje výhradně použití systémového nástroje MSConfig, v němž si navolí přesně to, co potřebují.

Pro méně zkušené uživatele, kteří si nejsou pohybem v MSConfig zrovna jistí, bylo na fóru zmíněno dost tipů na programy, které problém s dlouhým startem mohou vyřešit přívětivou a snadnou formou. Nabídku těch nejčastěji zmiňovaných a doporučovaných vám nyní přinášíme.
CCleancer

CCleaner získal na fóru značnou podporu. Jedná se o univerzální a velice schopný čistící program, který zajistí odstranění všech nepotřebných a neplatných položek registru, taktéž si poradí s vyčištěním dočasných souborů a zamete po vás stopy (respektive po systému a aplikacích jako např. IE, Firefox, Opera, Netscape, MS Office a mnoho dalších).