Neslavný konec vztyčování vánočního stromu v Aucklandu

(VIDEO) Vždyť létat je tak snadné – sama tato věta je okřídlená. Jenže tak jednoduché to není, a už vůbec ne s helikoptérou uprostřed zástavby a s podvěšeným vánočním stromem. Přesvědčili se o tom svědci instalace vánočního stromu Telecomu v novozelándském Aucklandu. Zmítající se vrtulník vypadal hrozivě a připomínal smrtelně raněné zvíře, nehoda však měla šťastný konec.

Greg Gribble, pilot s dvacetiletou pilotní zkušenostní, sehrál v tomto incidentu mistra tesaře, který se také někdy utne; vrtulník nejprve opatrně klesal, ale v jednom okamžiku zachytil vrtulí za lano blízkého lešení a obrovská síla, která se přenesla na konstrukci stroje, letoun rozlomila a strhla k zemi.

Pilot byl při té příležitosti vymrštěn z kabiny, ale k úlevnému překvapení všech svědků, utrpěl jen lehké zranění. Po relativním happyendu už je snad možné trochu nejpaně zažertovat: helikoptéra je na odpis, ale Santa Claus možná společnosti přinese jinou. Doufejme, že bude mít při přistávání větší štěstí než Greg Gribble.

Záběry středečního pádu vrtulníku v Aucklandu