Neuvěříte, co se dá vyrobit z papíru. Stará Tatra ožila pod rukama modeláře

oto je papírový model. Opravdu. Prapůvodním podkladem byla obyčejná vystřihovánka, jak je třeba znáte z časopisu ABC. Z té vzešly základní díly, ale jedinečný skvost dělají z tohoto modelu unikátní detaily. Autorem je modelář Michal Traj a na tomto modelu pracoval rok a půl.

oto je papírový model. Opravdu. Prapůvodním podkladem byla obyčejná vystřihovánka, jak je třeba znáte z časopisu ABC. Z té vzešly základní díly, ale jedinečný skvost dělají z tohoto modelu unikátní detaily. Autorem je modelář Michal Traj a na tomto modelu pracoval rok a půl. Zdroj: Michal Traj

Tady to všechno vznikalo. Pracovní stůl je zaskládán barvami, lepidly a potřebným náčiním. Tatra 148 není zdaleka prvním modelářským dílem Michala Traje, ale doposud nejvýznamnějším a nejpropracovanějším.
Úroveň detailů je fascinující. Všimněte si vzorku na pneumatice, lístku na blatníku nebo nářadí odloženém na nárazníku.
Nechybí varovné tabulky, kabely a oprýskaná barva...
Cílem je maximální autentičnost. A tak nechybí ani plechový kbelík, odložené kousky podpěrných prkének nebo pár navátých listů.
Při pohledu na některé detaily se nabízí otázka - je to opravdu všechno z papíru? „Samozřejmě je spousta dílků i z jiného materiálu – dráty, nitě, řetízky, leptané součástky pro plastové modely a také používám papírové součástky vypálené laserem,“ objasnil autor. Ale většina dílů z papíru je.
43
Fotogalerie

Z papíru se dají vyrobit úchvatné zmenšeniny reálných objektů. Dokazuje to Michal Traj se svými precizními modely. Propracovanost detailů vás ohromí.

 

Jak dokonalé modely se dají postavit z papíru, to ukazuje Michal Traj, nadšený modelář, který vytváří neuvěřitelně realistická ztvárnění zašlých stavebních strojů.

Obrázky mluví za vše. Prohlédněte si proto galerii a pod jednotlivými snímky najdete navíc řadu zajímavých informací o tom, jak dlouho se takový model tvoří a jak.