Nissan Pivo 3: další „rotomobil“ pro Tokio

Nissan Pivo 3

Nissan Pivo 3 Zdroj: Autorevue.cz

Nissan Pivo 3
Nissan Pivo 3
Nissan Pivo 3
Nissan Pivo 3
4
Fotogalerie
Značka Nissan na nadcházejícím autosalonu v Tokiu představí již třetí koncepční studii s lahodně znějícím názvem Pivo.

Vyznavače tradičního českého nápoje musím i v tomto případě předem upozornit, že jméno Pivo naznačuje variantu mezinárodně využívaného pojmu naznačujícího otáčení. Automobilka Nissan pod ním představí v Tokiu novou studii Pivo 3, jež navazuje na podobně označené koncepty z let 2005 a 2007.

Ačkoli si Pivo 3 zachovává natáčení všech kol a třímístnou koncepci svých předchůdců, její design se posunul o několik kroků dále směrem k sériové produkci. Podle hlasů zaznívajících zevnitř společnosti Nissan zatím rozhodnutí o spuštění sériové výroby nepadlo, nicméně se o ní „vážně uvažuje“.

Studie Pivo 3 má být jedním z řady připravovaných prostředků při rozvoji modelové palety Nissanu a příbuzných značek sestavené z elektromobilů. A Pivo 3 by mohlo patřit do druhé ofenzivní vlny, jež má navázat na stroje Nissan Leaf, NV200 a Infiniti EV poté, co bude vyhodnoceno jejich působení na trzích. Piva 3 bychom se tedy mohli na silnicích dočkat kolem roku 2016.

Nissan Pivo 3 bude třímístným, méně než 3 m dlouhým minivozem s řízením všech kol poháněných samostatnými elektromotory. Studie Pivo 3 má být opatřena také soustavou Automated Valet Parking (AVP) plně samočinného parkování, jež má na speciálně upravených parkovištích probíhat zcela bez asistence řidiče.

Díky komunikaci s „chytrými telefony“ se po odstavení sám začne dobíjet a na pokyn přijede k výjezdu z parkoviště.

Autorevue.cz