Nové Audi RS3 Sportback je lehčí, silnější, rychlejší a stále používá pětiválec

Audi RS3 Sportback

Audi RS3 Sportback

Audi RS3 Sportback
Audi RS3 Sportback
2
Fotogalerie
Audi představuje novou generaci modelu RS 3 Sportback. Dobrou zprávou hned na úvod je to, že pod kapotou zůstal pětiválcový motor. Ten nabízí vyšší výkon než dříve, auto je zároveň celkově lehčí a to samozřejmě znamená, že je nová generace rychlejší než ta starší. První zákazníci by se svého exempláře měli dočkat v létě příštího roku.

Nové Audi RS 3 Sportback dostalo opět pětiválcový motor disponující výkonem 270 kW (367 koní) a točivým momentem 465 Nm dostupným od 1625 do 5550 ot./min. Pro srovnání, starší verze nabízela 250 kW (340 k) a 450 Nm. Novinka je také o 55 kg lehčí a díky tomu zvládne stovku za 4,3 s. Mezigeneračně tak došlo k vylepšení této disciplíny o 0,3 s.

Maximální rychlost je omezena na 250 km/h, pokud si to budete přát, dostanete omezovač nastavený na 280 km/h. Oproti standardní A3 Sportback je RS posazeno o 25 mm blíže k vozovce a přepracovaný je i kompletně celý podvozek. Na přední nápravě najdeme kotouče o velikosti 370 mm, vzadu pak mají 310 mm. Na přání si můžete nechat vyměnit standardní brzdy za keramické.

Změny designu i interiéru jsou už tradiční. RS 3 Sportback má nové nárazníky, vzadu difuzor, sportovní výfuk a standardně devatenáctipalcová litá kola. Uvnitř očekávejte kožené sportovní sedačky, kovové pedály, sportovně tvarovaný volant nebo karbonové dekory.

Audi RS3 SportbackAudi RS3 Sportback

Článek vyšel na webu Autorevue.cz