Nové tablety Asus Vivo Tab s Windows 8 jsou tady

VivoTab TF810

VivoTab TF810 Zdroj: Repro Zive.cz

Chcete-li využít možnosti Windows 8 naplno, bude se vám hodit tablet se schopnostmi počítače. Takové dva nabídne Asus a přidá k tomu i odlečený model s Windows 8 RT.

V obchodech už brzy narazíte na nové tablety Asus Vivo Tab s operačním systémem Windows 8. Přijdou hned ve třech verzích, přičemž jednou je zastoupen systém Windows 8 RT poháněný čtyřjádrovým procesorem Nvidia Tegra 3, ve zbylých dvou případech jsou to už plnohodnotné osmičky postavené na Atomu nejnovější generace. Nejlevnější přitom bude právě jedna z verzí s Atomem.

VivoTab ME400 – plnohodnotné Windows 8 za 12,5 tisíce

Výchozím modelem je 10palcový Asus VivoTab ME400, který je poháněný dvoujádrovým procesorem Intel Atom Z2760 na 1,8 GHz. Hodí se zmínit, že se jedná o nejnovější generaci procesoru, která nabízí vyšší výkon než předchozí, a přitom je chlazena zcela pasivně – počítač tedy nemá žádný ventilátor.

Stroj má 64GB úložiště (rzišiřitelné microSD kartou), 2 GB paměti RAM a displej s rozlišením 1366×768 bodů postavený na technologii Super IPS+. Samozřejmostí je Bluetooth 4.0 a podpora Wi-Fi, nechybí kamery vepředu (2 Mpx) i vzdadu (8 Mpx) k dispozici bude i dražší verze s podporou mobilních sítí třetí generace.

Asus VivoTab ME400Asus VivoTab ME400 | Repro Zive.czAsus VivoTab ME400 – základ pro Windows 8 bude k dispozici v bílé nebo černé barvě

Doporučená koncová cena je 12 490 Kč, verze s 3G modulem vyjde na 15 490 Kč. Jedná se o samostatný tablet, existující dock s klávesnicí u nás nebude k tabletu prodáván. Více o tabletech Asusu zvíte na Živě.cz.