Nové vstupy, tribuna i zázemí pro hráče. Podívejte se, jak bude vypadat žižkovský stadion

Vizualizace nového stadionu FK Viktoria Žižkov

Vizualizace nového stadionu FK Viktoria Žižkov Zdroj: FK Viktoria Žižkov

Vizualizace nového stadionu FK Viktoria Žižkov
Vizualizace nového stadionu FK Viktoria Žižkov
Park by měl po rekonstrukci poskytnout prostor pro konání komunitních akcí
Vizualizace rozšířené work-out zóny před stadionem
5
Fotogalerie

Dolní Žižkov projde významnými změnami. Tou největší má být rekonstrukce fotbalového stadionu a parku před ním. Klub o budoucí podobě v současné chvíli jedná s představiteli městské části.

 

Tradiční stadion, který již nevyhovoval požadavkům na pořádání druholigových zápasů, by se měl dočkat zásadních změn. Zároveň by ale nemělo zaniknout kouzlo malého stadionu. Plány nově počítají s pěti vstupy pro fanoušky, se stánky s občerstvením u každé tribuny, s novým sociálním zařízením s dostatečnou kapacitou při vyprodaném zápase či s digitálními tabulemi.

Změnou projde i protilehlá tribuna a také zázemí pro hráče a realizační tým v prostoru pod hlavní tribunou, včetně nové relaxační zóny. 

Práce budou pokračovat i v sousedním parku na náměstí Radost. Zde vznikne insfrastruktura pro parkoviště, které však bude mimo zápasy sloužit jako veřejný prostor. Autoři projektu tak do budoucna počítají s pořádáním komunitních a sousedských akcí. Vznikne zde také nová fanouškovská zóna a rozšíří se i work-out zóna o rozcvičovací prostor pro hráče a také o nové stroje pro veřejnost. 

„Jsem nesmírně rád, že můžeme všem fotbalových fanouškům, a hlavně těm našim, představit projekt, na kterém poslední měsíce intenzivně pracujeme. Vše je naplánováno a připraveno tak, aby nový stadion splnil požadavky na nejvyšší soutěž, poskytnul prvotřídní sportovní zázemí a zároveň pomohl s revitalizací prostoru dolního Žižkova,“ okomentoval připravovaný projekt Martin Louda, majitel FK Viktoria Žižkov.

Zástupci klubu nedávno prezentovali svou vizi i zástupcům Magistrátu hlavního města Prahy. „Klub Viktoria Žižkov chceme pro Prahu 3 zachránit, a to za podmínek, které budou výhodné pro město a jeho občany. Jsme proto připraveni jednat o možných variantách budoucnosti klubu jak s jeho majiteli, tak s městskou částí," okomentoval Vít Šimral, radní hlavního města Prahy pro oblast školství, sportu, vědy a podpory podnikání.

Majitel FK Viktoria Žižkov Martin Louda hovoří o připravovaných plánech rekonstrukce:

Video placeholde
• FK Viktoria Žižkov