Novou centrálou skupiny UniCredit v České republice se stane Filadelfie

UniCredit Bank Czech Republic a další společnosti ze skupiny UniCredit – UniCredit Leasing CZ, UniCredit CAIB Czech Republic, UGIS (UniCredit Global Information Services) a UniCredit Business Partner – se v průběhu letošního podzimu začnou stěhovat do nové administrativní budovy Filadelfie v BB Centru na Praze 4. Jejím developerem je společnost PASSERINVEST GROUP a budova je součástí moderního administrativního areálu, který se vyznačuje velmi dobrou dopravní dostupností a veškerou občanskou vybaveností. Smlouva o pronájmu byla podepsána ve středu 1. června 2011.

„Jsem přesvědčen, že se nám podaří nové sídlo UniCredit Bank a dalších společností ze skupiny UniCredit proměnit v centrum finančních služeb 21. století. Nová budova k tomu má všechny předpoklady, včetně výborné dopravní dostupnosti, kvalitního zázemí a své celkové kapacity, která odpovídá nárokům dynamicky se rozvíjejícího bankovního domu,“ uvedl Jiří Kunert, generální ředitel a předseda představenstva UniCredit Bank. „Již před sedmi lety jsme začali vyjednávání s tehdejší HVB BANK o přestěhování do BB Centra. Jsem rád, že po fúzi s UniCredit se podařilo celý obchod dokončit. Věřím, že budova Filadelfie vytvoří kvalitní a příjemné pracovní prostředí pro tak významnou finanční skupinu, jakou je UniCredit,“ říká Radim Passer, předseda představenstva PASSERINVEST GROUP.

Společnosti ze skupiny UniCredit budou mít k dispozici 14 podlaží z celkových 17, tedy přibližně 26 700 metrů čtverečních pronajímatelné plochy. V přízemí budovy vznikne také nová pobočka UniCredit Bank s nabídkou služeb zejména pro retailové klienty. Na smlouvě se za skupinu UniCredit podílela významným způsobem poradenská společnost DTZ a právní kancelář Clifford Chance. Při výběru nové centrály UniCredit Bank hrál hlavní roli vedle velmi dobré dopravní dostupnosti požadavek na příjemné pracovní prostředí pro zaměstnance včetně široké nabídky restaurací, obchodů, wellness centra a dalších služeb. Budova Filadelfie umožňuje vedle vysokého standardu kancelářských prostor rovněž značnou flexibilitu interiérů a úsporu provozních nákladů.

UniCredit Bank si ve svém vlastnictví ponechá pouze budovu v centru Prahy na Náměstí republiky, kde vedle pobočky budou klientům k dispozici i další služby pro segmenty retailového, korporátního a privátního bankovnictví. V současné době probíhají jednání o prodeji ostatních objektů banky včetně historické budovy Na Příkopech. Filadelfie je architektonicky originální administrativní budova o 17 nadzemních a 6 podzemních podlažích s 30 500 metry čtverečními pronajímatelné plochy. Filadelfie patří mezi nejmodernější administrativní budovy v České republice v atraktivní lokalitě v blízkosti centra Prahy i u městského okruhu směrem na Brno. Výstavba objektu byla dokončena společností PSJ v roce 2010. Budova pochází z dílny architektonické kanceláře DaM.