Nový sporťák od Toyoty se zřejmě bude znovu jmenovat Supra

Nový sporťák od Toyoty se zřejmě bude znovu jmenovat Supra

Nový sporťák od Toyoty se zřejmě bude znovu jmenovat Supra

Toyota připravuje spolu s BMW nový sportovní model. Bude to kupé i roadster a například BMW bude na společném základě vyrábět nástupce BMW Z4. Možná se bude jmenovat Z5, ale to teď není podstatné. Mnohem konkrétnější informace se týkají příbuzné Toyoty.

Ta by se skutečně mohla znovu jmenovat Supra, což je jméno, které preferuje vývojový tým vedený Tetsuya Tadou. Ovšem definitivní slovo bude mít až hlavní muž automobilky Akio Toyoda. Toho se ale bude Tada snažit přesvědčit, aby schválil oprášení legendárního jména sportovního vozu.

Předprodukční koncept nové „Supry“ by měl být hotový do konce tohoto roku a možná ho uvidíme na některém z podzimních amerických autosalonů. Pokud jde o techniku, počítá se s šestiválcem, který by měl dostat nejen elektrické turbo, ale také pomocné elektromotory. Auto bude primárně zadokolka, ale elektromotory by mohly pomoci předním kolům a také by se mohly starat o vektorování točivého momentu.

Nový sporťák od Toyoty se zřejmě bude znovu jmenovat SupraNový sporťák od Toyoty se zřejmě bude znovu jmenovat Supra

Toyota také připravuje revoluční sekvenční převodovku, ale prozatím o ní není známo příliš mnoho informací. Pokud jde o sériovou výrobu nové Supry, ta je plánována někdy na rok 2018.

Článek vyšel na webu Autorevue.cz