O internetové aktivity Yahoo mají zájem velcí hráči

Yahoo

Yahoo

Nabídky na základní internetové aktivity americké společnosti Yahoo v závěrečném kole podalo pět uchazečů. S odvoláním na zdroje obeznámené se situací o tom dnes informovala agentura Bloomberg. Rozhodnutí ohledně prodeje aktivit by podle jednoho ze zdrojů mohlo padnout během týdne.

Zdroje uvedly, že předními uchazeči jsou telekomunikační operátor Verizon Communications, investiční společnost Vector Capital Management a miliardář Dan Gilbert. Nabídky podle zdrojů do pondělního termínu podaly i telekomunikační společnost AT&T a investiční firma TPG. Společnost Yahoo se podle agentury Reuters k těmto informacím odmítla vyjádřit.

Základní internetové aktivity Yahoo zahrnují například webový vyhledávač nebo elektronickou poštu. Už delší dobu se potýkají s problémy a generální ředitelce Marisse Mayerové se ani po čtyřech letech ve funkci nepodařilo dosáhnout obratu v hospodaření podniku.

V pondělí firma oznámila, že v letošní druhém čtvrtletí se její čistá ztráta prohloubila na 439,9 milionu dolarů (10,8 miliardy korun) z 21,6 milionu dolarů před rokem.

Yahoo patří ve svém oboru k průkopníkům a na konci 90. let to byl dominantní poskytovatel e-mailových účtů zdarma. Firmu ale později dohnala a nakonec předehnala konkurence. Nejvyšších tržeb firma dosáhla v roce 2008.