Obchodní dům Balabenka přivítá nového nájemce Nábytek Říha

Společnost Skanska Property Czech Republic podepsala nájemní smlouvu na obchodní prostory v budově Balabenka v Praze. Nábytek Říha, dodavatel bytového a kancelářského nábytku, zde rozšíří své portfolio prodejen o nové reprezentativní prostory. Své zákazníky přiláká na začátku posledního čtvrtletí letošního roku do nově otevřené prodejny o rozloze 353 čtverečních metrů.

„Budova Balabenka u nás zvítězila zejména díky modernímu designu a jejímu umístění, které korespondovalo s navrženou strategií firmy,“ říká jednatel společnosti Miloslav Říha. „Jsme rádi, že můžeme našim zákazníkům nabídnout nové prostory v blízkosti našich stávajících prodejen, což umožní najít veškerý náš sortiment v jedné lokalitě,“ dodává. Kancelářská budova Balabenka je umístěna na rozhraní Prahy 8 - Karlín a Prahy 9 - Vysočany, na rohu ulic Sokolovská a Českomoravská. Celková pronajímatelná plocha objektu činí 13 tisíc metrů čtverečních, z čehož 2500 metrů čtverečních připadá na obchodní plochu. Budova disponuje podzemním parkovištěm s kapacitou 158 parkovacích míst.

Balabenka je moderní sedmipodlažní objekt, který ztělesňuje atraktivní architekturu a design 21. století, jehož autorem je architektonické studio BÍLEK ASSOCIATES. Se svými zajímavě navrženými obchodními prostory nabízí Balabenka velice flexibilní a prosvětlené prostory. Komplex je citlivě zasazen do zeleně městského parku, který vytváří přirozenou bariéru proti ruchu metropolitního života. Balabenka se nachází čtvrt hodiny jízdy od centra Prahy a je dostupná jak autem, tak i MHD. V pěší vzdálenosti od budovy je k dispozici široká řada služeb a občanského vybavení včetně nákupního centra Galerie Harfa či sportovní haly O2 arena.

Skanska Property Czech Republic je na českém trhu aktivní od roku 1997 a v Praze realizovala řadu administrativních budov a obchodních prostor. Společnost buduje na pražském Pankráci svůj kancelářský projekt City Green Court, který získal jako první kancelářský projekt v České republice a první kancelářský projekt společnosti Skanska v Evropě precertifikaci LEED Platinum, což je nejvyšší možná úroveň nejnovější verze systému LEED.