OBRAZEM: Češi získali stříbro a bronz v mezinárodních závodech vysokozdvižných vozíků

Stapler Cup 2019

Stapler Cup 2019 Zdroj: Linde Material Handling

Český tým tvořili Tomáš Patočka, Radek Fiala a Gabčo Koloman
Stapler Cup 2019
Stapler Cup 2019
Stapler Cup 2019
Stapler Cup 2019
22
Fotogalerie

Český tým uspěl v mistrovství řidičů vysokozdvižných vozíků Stapler Cup 2019, který se nedávno uskutečnil v německém Aschaffenburgu. Radek Fiala ze společnosti Schott Flat Glass CR skončil druhý v soutěži jednotlivců, čelil konkurenci 53 “ještěrkářů”. Umístil se za soupeřem ze Slovenska a porazil závodníka z Nizozemska.

Další kategorií byla soutěž týmů, ve které porovnávalo své dovednosti sedmnáct skupin. Český tým obsadil třetí příčku, tvořili jej kromě Fialy Tomáš Patočka z firmy Wassa a Gabčo Koloman z Rockwoolu. Předběhli je Němci a Číňané. Soutěž, kterou pořádá přední světový výrobce manipulační techniky Linde Material Handling, se konala už popatnácté.

Účastníci soutěžili v několika disciplínách. Jednou z nich bylo bowlingové utkání, dále přemisťování lahví naplněných vodou nebo manipulace s modely vozíčků, které byly připevněny na vidlicích velkého vozíku.   

“Nejdůležitější není rychlost jízdy s vozíkem. Vyšší důraz je kladen na obratnost, přesnost a bezpečný provoz bez nehod a úrazů,“ uvedl Martin Petřík z oddělení marketingu české pobočky stejnojmenné skupiny Linde Material Handling Česká republika. 

Podívejte se na průběh závodů v Aschaffenburgu: