OBRAZEM: Dubajské ulice nabízejí dokonalý mix kuchyní a chutí celého kontinentu

Malá restaurace je prakticky na každém rohu

Malá restaurace je prakticky na každém rohu Zdroj: E15 Michal Nosek

Ulice ve starší části Dubaje
Ulice ve starší části Dubaje
Tradiční malá restaurace
Tradiční malá restaurace
Tradiční malá restaurace
30
Fotogalerie

V Dubaji jsou stovky luxusních resturací, které nabízejí pokrmy světové kuchyně, ale kdo chce poznat ty opravdové pokrmy, musí ochutnat jídlo v některé z obyčejných restaurací ve staré části města. Tradiční dubajská kuchyně nemá své speciální národní jídlo, ale nabízí mix celého kontinentu.

Pokud jde o to, kde v Dubaji ochutnat za dostupné ceny jídla z Íránu, Středního východu, Indie, či severní Afriky, pak je nejlepší sázkou oblast Meena Bazaar.

Nejstarší, původně obývaná část města pamatuje po staletí beduínské osady a její součástí je i přístav a historická perská čtvrť.

Tuto část města v minulých desetiletích obývali převážně stavební dělníci z rozličných zemí celé Asie, kteří vytvářejí dubajský urbanistický zázrak. Čtrvť díky tomu vytvořila domov i skvělému pouličnímu občerstvení. To zahrnuje vše od chutných, smažených indických specialit samoosa, pakoras a bhaji, až po nespočetné druhy levných dušených mas a kari připravených ve skromných restauracích s několika stolky.

Tato čtvrť je pro levnou a nepoznanou gastronomii nejlepší volbou. Místní podniky se specializují na pákistánskou, íránskou, arabskou, nepálskou, čínskou či indickou regionální kuchyni. Mnohdy není výjimkou ani jejich kombinace na jednom jídelním lístku. Pro konzervativce, kteří nehodlají poznat nové chutě, zde jsou zastoupeny i globální i místně modifikované fastfoodové řetězce.