OKIN GROUP expanduje na rumunský trh

Česká společnost OKIN GROUP, specializující se na poskytování podpůrných služeb pro podniky, pokračuje v další expanzi a otevírá svou pobočku v Rumunsku. Vstupem na rumunský trh navazuje na své působení v Bulharsku.

Vstup OKIN GROUP do Rumunska se tak děje v souladu s dlouhodobou strategií společnosti, v jejímž rámci vzniká regionálníobchodní cluster. Novou pobočku se sídlem v Bukurešti povede Martin Šmíd, který tak bude zastávat pozici Country Manager Bulgaria & Romania. „Naším cílem je stát se předním poskytovatelem na trhu integrovaného facility managementu ve střední a východní Evropě. Otevření rumunské pobočky je dalším logickým krokem v naší expanzi, při které využijeme zkušeností načerpaných během našeho působení v Bulharsku. Na obou trzích navíc působí řada stávajících i potenciálních klientů, pro něž může poskytování služeb jedním dodavatelem přinést řadu výhod. Právě na tyto společnosti se zpočátku primárně zaměříme,“ uvádí Martin Šmíd.

#####Velkou výhodou je znalost místního prostředí

Po zkušenostech z bulharského trhu se chce společnost i v Rumunsku zaměřit pod značkou OKIN FACILITY zejména na poskytování služeb v oblasti integrovaného facility managementu mezinárodním společnostem, které hledají zodpovědného regionálního partnera. Jedná se především o správu a údržbu administrativních budov, průmyslových areálů nebo síťových zakázek. „Naší výhodou při vstupu na nový trh je znalost prostředí i schopnost vypořádat se s odlišnou legislativou. Díky efektivní vzájemné spolupráci a výměně zkušeností mezi jednotlivými pobočkami se nám toto bez problémů daří,“ uzavírá Šmíd.