Opel omladil svou vlajkovou loď

Opel Insignia OPC

Opel Insignia OPC Zdroj: Opel

Opel Insignia OPC
Opel Insignia OPC
Opel Insignia OPC
Opel Insignia OPC
Opel Insignia OPC
7
Fotogalerie
Značka Opel představuje poslední část do puzzle své modernizované modelové řady Insignia.

Automobilka Opel se s pozorností obrací od Opelu Adam a dalších nových modelů ke své vlajkové lodi v podobě sedanu a kombi Opel Insignia. Facelift řady Insignia přinese nejen rozšířenou multimediální soustavu včetně docela zajímavého systému Opel IntelliLink, ale také zcela novou, „soft-roadovou“ verzi Opel Insignia Country Tourer. Celá paleta verzí řady Insignia oslaví svoji výstavní premiéru na autosalonu ve Frankfurtu.

A bude mezi nimi i špičková, na jízdní výkony zaměřená verze Opel Insignia OPC. Ačkoli se proslýchalo, že by s faceliftem mohly pod kapotu Insignie OPC zamířit nějaké další koně, po stránce výkonu nakonec zůstane bohužel vše při starém. Známý vidlicový šestiválec s objemem 2,8 l a přeplňováním dvojicí turbodmychadel zůstane na výkonu 325 koní (239 kW) a točivém momentu 435 Nm, pohon všech kol stále zajišťuje systém se spojkou Haldex.

Úpravami prošel i podvozek

Pokud jste dobrými pozorovateli, zaznamenáte na voze přepracované čelo karoserie i její záď s párem koncovek výfuků vestavěných do rohů nárazníku. Na palubě si všimneme nového volantu (s páčkami řazení u vozů s automatickou převodovkou), upravených sedadel Recaro, ale hlavně nového přístrojového štítu s dominujícím osmipalcovým displeje.

Insignia OPC zrychlí z 0 na 100 km/h v závislosti na provedení okolo 6 s, verze Unlimited zůstává k dispozici s nejvyšší rychlostí 270 km/h. A také stále platí, že britský Vauxhall Insignia VXR je o 4 km/h rychlejší...

AutoRevue.cz