Originální Medové pro medové večery a medový život vzniklo z lásky

Zdroj: Vinařství Lednice ANNOVINO

Vinaři z Lednice mají světový patent! Unikátní kombinací vína, ovocné šťávy a medu vzniklo naprosto originální Medové v několika ovocných příchutích. Přesně tak se neodolatelná novinka, která vznikla z lásky sklepmistra k jeho partnerce, jmenuje.

Za skvělým Medovým z Vinařství Annovino Lednice stojí jeho sklepmistr a technolog Peter Fančovič. Zásadní roli ale sehrála jeho manželka Svatava.

Ta s oblibou pije sladší a voňavější vína. A v průběhu jednoho pohodového večera se vyslovila: „Víš, Petře, moc by mě potěšilo, kdybych mohla pít víno, které by nebylo moc  těžké, bylo by příjemně nasládlé a chutnalo by po ovoci, které mám ráda. A kdyby to bylo s medem, který mám ráda, tak to by bylo fakt něco!“

Peter má Svatavu opravdu rád. Ačkoliv navenek jí nic nesliboval, v hlavě se mu to naplno rozeběhlo. Výsledkem mnohaměsíčního testování, ochutnávání a ladění chuti je nápoj, kterým by nepohrdlo ani olympské božstvo. Ano, Medové je učiněná mana nebeská!

A když byl konečně s chutí a vůní nového lahodného nápoje spokojen, dostala ochutnat i Svatava. Co k tomu dodat? Chutnalo jí! A nejen to. Cítila se jako bohyně a Petr je pro ni bohem, k němuž vzhlíží ještě víc než před zrodem Medového.

Peter Fančovič a jeho MedovéPeter Fančovič a jeho Medové | Vinařství Lednice ANNOVINO

Peter k tomu láskyplně dodal: „Moje Svatava je můj nejvěrnější a nejmilovanější parťák životem a moc si ji vážím. Co jsem jí v duchu slíbil, to jsem Medovým taky splnil. Svatavo, je to moje poděkování za všechny ty hodiny, které jsem občas strávil s kamarády ve sklepě bez tebe.“

Nakonec se ukázalo, že Peterova receptura je tak skvělá a originální, že si Vinařství Annovino Lednice nechalo Medové patentovat pro celou Evropu! O Medové už je nyní velký zájem u prodejců v Čechách i na Moravě. A vypadá to, že se díky milovníkům vína a originálních nápojů brzy podívá i do zahraničí.

Medové je ryze český nápoj s českým medem od poctivého a osvědčeného včelaře, šťávami z ovoce z úrodných českých sadů a vína z prosluněných vinic, a s medem, jak si přála Svatava.

Chutná přesně tak, jak má: po svěžím víně, čerstvém ovoci a lahodném medu. Je ideální pro všechny milovníky polosuchých a polosladkých přírodních nápojů. A co víc, dá se pít po celý rok! V létě ledově vychlazený nebo s kostkou ledu, v zimě tak teplý, jak vám bude chutnat.

Netrvalo dlouho a světlo světa spatřily první receptury na míchané nápoje, kterých je Medové součástí. Fantazii se meze nekladou, ale na úvod vyzkoušejte ty osvědčené od Svatavy a Petera.

Stačí k tomu Medový Černý rybíz smíchat se sektem, Medovou Malinu s vodkou a Medovou Meruňku jako osvěžující letní střik s kvalitní jemně perlivou minerálkou, dozdobit plátkem citrónu a snítkou máty či meduňky. V nadcházejících sychravých podzimních a zimních večerech určitě přijde k chuti ohřátá Medová Hruška s kořením, které máte rádi. Třeba se skořicí a hřebíčkem.

Necháte se, jak říká Peterova manželka Svatava, také svést? Recepty pro Domácí koktejlování najdete přímo na každé lahvi. Skvělý dárek pro každého, nemyslíte? Medové pro medový večer, Medové pro medový život.