Ostravský hotel Clarion dostane nové kongresové centrum

Na jaře 2012 zahájí investorská a developerská skupina CPI výstavbu nového kongresového centra čtyřhvězdičkového hotelu Clarion v Ostravě-Zábřehu.

Součástí záměru je také modernizace pěti desítek pokojů, restaurace a wellness zóny. Celkové náklady na rekonstrukci a výstavbu nového kongresového zázemí jsou odhadovány na 240 milionů korun. Stávající Clarion Congress Hotel Ostrava nabízí ubytování ve 169 pokojích a 27 apartmá. Hotel disponuje kongresovým sálem a 8 konferenčními místnostmi s celkovou kapacitou 670 osob. Část pokojů prošla rekonstrukcí již před několika lety z důvodu konání světového šampionátu v ledním hokeji. Současný záměr počítá s rekonstrukcí zbývajících 50 pokojů, renovací restaurace a gastronomického zázemí a především s rozšířením konferenční kapacity na celkových 1350 osob díky novému variabilnímu kongresovému sálu a dalším novým kongresovým a konferenčním sálům a salonkům. Výraznou rekonstrukcí a rozšířením projde také wellness a fitness centrum v přízemí hotelu, které nabídne své kapacity také široké veřejnosti.

„Rekonstrukce bude probíhat za provozu, dotkne se ale jen části hotelu, služby pro hosty by tak neměly být nijak výrazně omezeny,“ potvrdil ing. Antonín Spáčil, manažer projektu z CPI Group. Práce na výstavbě a rekonstrukci by měly trvat do jara 2013, kdy hotel již v nové podobě přivítá například hosty Zlaté tretry.

CPI Group v současnosti vlastní 18 hotelů po celé České republice. Dva z nich procházejí v současnosti rekonstrukcí, po jejímž dokončení budou zařazeny do mezinárodní hotelové sítě Choice Hotel International, jejímž exkluzivním zástupcem pro ČR a SR je hotelový operátor CPI Hotels. V rekonstrukci je nyní Clarion Congress Hotel České Budějovice (dříve Hotel Gomel), který bude otevřen v dubnu tohoto roku, a Clarion Congress Hotel Olomouc (dříve Hotel Sigma), který zahájí provoz od září 2013.