Panasonic chce prodat svoji televizní divizi Sanyo v USA

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: ctk

Japonský výrobce elektroniky Panasonic Corp. plánuje prodat svoji divizi výroby televizorů Sanyo ve Spojených státech firmě Funai Electric. Rozhodnutí je součástí plánovaného odchodu firmy Panasonic ze ztrátových aktivit, napsal dnes japonský list Nihon keizai. Neuvedl však zdroj svých informací.

Divize v USA ročně dodá na trhu kolem jednoho milionu televizorů a dodává televizory do obchodů Wal-Mart Stores. Její tržby loni činily 30 miliard jenů (6,1 miliardy korun). Prodej má být podle listu hotový do konce března.

Prodej televizní divize zapadá do strategie, v rámci které se Panasonic stahuje z aktivit v oblasti spotřební elektroniky, aby zlepšil svoji ziskovost. Firma se nadále hodlá zaměřit na domácí spotřebiče, automobilový průmysl, kterému dodává baterie, a další průmyslové komponenty.

Zpráva neuvádí, kolik chce Panasonic z prodeje divize získat. Funai Electric je již nyní velkým dodavatelem Wal-Martu, dodává do jeho obchodů televizory pod značkami Philips a Emerson, napsala agentura Reuters.