Pepa.cz se po sporech společníků přesune na doménu Klido.cz

...

... Zdroj: iStock

Ředitel Pepa.cz Petr Sýkora
2
Fotogalerie

Druhý největší tuzemský slevový portál Pepa.cz se po sporu mezi společníky přestěhuje na novou doménu Klido.cz. Dočasnou doménu Pobytov.cz, na které funguje nyní, využívat nebude. Informovala o tom společnost Portál Pepa.cz. 

Ve sporu padlo několik trestních oznámení, jednatelé společnosti se navzájem obviňují z vyvádění peněz z firmy.

Soud už na konci června, na žádost dalších dvou jednatelů, vydal předběžné opatření, kterým zakázal jednateli Jiřímu Jankovovi výkon funkce a zakázal mu nakládat s penězi.

Jankov na začátku týdne rovněž podal insolvenční návrh a trestní oznámení kvůli údajnému vyvádění peněz z firmy. V návrhu uvádí, že „důvodem hrozícího úpadku navrhovatele je skutečnost, že zbývající dva jednatelé Petr Sýkora a Levon Ter-Ghazaryan vyvedli z bankovního účtu navrhovatele bez jakéhokoli relevantního právního důvodu částku ve výši cca 31,5 milionu korun ve prospěch společnosti Online Brothers“.

Spor vyvrcholil právě v pondělí, kdy společnost Millenium Prague vlastnící polovinu firmy Portál Pepa.cz, spustila na doméně Pepa.cz vlastní slevový agregátor.

Jednatel společnosti Petr Sýkora uvedl, že nechce čekat na výsledky trestních oznámení a soudní rozhodnutí a zahajuje vlastní projekt na zelené louce. „Hrajeme nyní o čas. Pro spoustu partnerů jsme důležitým generátorem zisku a nemůžeme je opustit uprostřed sezony. Není možné čekat týdny na soudní rozhodnutí. Pokud jsme v pondělí přišli o doménu, ve čtvrtek už náš business zase musí fungovat,“ dodal Sýkora, nyní výkonný ředitel Klido.cz.

Loni dosáhl obrat webu Pepa.cz zhruba 300 milionů korun. Slevové servery v ČR fungují sedm let. Vrcholu dosáhl počet těchto portálů v polovině roku 2011, kdy jich bylo 204. Postupně se ale trh nasytil. V dalších letech vyklidila z různých důvodů pozice řada velkých slevových portálů, například původní Zapakatel.cz, Hypersleva.cz či Nebeslev.cz. Na konci loňského roku skončil i NákupvAkci.cz a podal na sebe návrh na insolvenci.

Nyní zbylo na trhu posledních zhruba 20 slevových portálů. Po největším Slevomatu se mezi velké portály řadil právě Pepa.cz, dále Vykupto.cz či Hyperslevy.cz. Největší podíl na obratu serverů má cestování a jeho význam stále roste.