Pět hvězdiček za cenu tří? Levné hotely na jihu Evropy

Ceny čtyřhvězdičkových hotelů

Ceny čtyřhvězdičkových hotelů Zdroj: Trivago.cz

Nejlevnější pětihvězdičkové a čtyřhvězdičkové hotely najdete především na jihu Evropy. Luxus za příznivou cenu nabízí třeba portugalské Porto či španělská Sevilla. Ubytovat se v přepychovém hotelu za cenu tříhvězdičkového lze také ve Varšavě.

Pokud hledáte vysoký standard za příznivou cenu, hotelový vyhledávač Trivago sestavil seznam deseti nejvyhledávanějších evropských destinací s nejdostupnějšími hotely v kategorii pěti a čtyř hvězd.

Čtyřhvězdičkový pokoj, který v Praze vyjde průměrně na 1 991 korun, si v jiných evropských destinacích užijete až o 50 procent levněji. Ve španělské Valencii na noc v lepším hotelu postačí 1 334 korun, což je přibližně stejná částka, kterou v Praze zaplatíte za nižší tříhvězdičkový standard. Další města, ve kterých lze podobným způsobem v létě ušetřit, jsou jihoevropské Porto nebo Sevilla.

Ceny čtyřhvězdičkových hotelůCeny čtyřhvězdičkových hotelů | Trivago.cz

Vůbec nejlevnější „pětihvězdy“ pak najdete ve Varšavě, kde za pokoj zaplatíte v průměru 2 088 korun, tedy o celých 65 procent méně než v české metropoli. Těsně za hlavním městem Polska následuje již zmiňované Porto, dále pak španělská Granada a Málaga. Do 3 000 korun se obyčejně vejdete také pokud rezervujete pětihvězdičkový hotel v Drážďanech či překvapivě v Bruselu.

Ceny pětihvězdičkových hotelůCeny pětihvězdičkových hotelů | Trivago.cz