Peugeot 2008 DKR: působivý závodní speciál

Peugeot 2008 DKR

Peugeot 2008 DKR Zdroj: Peugeot

Peugeot před časem způsobil menší rozruch, když oznámil, že se vrací zpět do dakarské rallye. V úterý byl představen závodní speciál, který možná způsobí další rozruch. Vypadá opravdu velmi dobře, i když původní 2008 v něm budete hledat velmi složitě.

Je to dáno přístupem, jaký u Peugeotu zvolili. Na místo roubování speciálu do tvarů známého automobilu si designéři vzali 2008 jen jako vzdálenou předlohu a tu upravili podle potřeby. Automobilka samotná přiznává, že výsledek připomíná spíše kupé než malé SUV, nicméně to je v celku jedno. Na design se nejezdí.

Peugeot 2008 DKRPeugeot 2008 DKR | Peugeot

Peugeot 2008 DKRPeugeot 2008 DKR | Peugeot

Přestože se v tiskové zprávě nepíše prakticky nic, jednu podstatnou věc ještě zmínit můžeme. Speciál 2008 DKR používá pouze pohon zadní nápravy. Peugeot se tak rozhodl po důkladném zhodnocení technických předpisů. Ty povolují pro automobily s pohonem 4×2 použití většího odpružení a větších kol, což nakonec inženýři vyhodnotili jako výhodnější, než nasadit čtyřkolku. V případě pneumatik má výsledek průměr 94 cm, přičemž se o ně postarala společnosti Michelin.

Peugeot 2008 DKRPeugeot 2008 DKR | Peugeot

Technické podrobnosti Peugeot nechal „zahaleny rouškou tajemství“. Tak snad je brzy odhalí.

Článek vyšel na webu Autorevue.cz