Peugeot 308 GTi potvrzen s výkonem od 250 do 270 koní

Peugeot 308 GTi

Peugeot 308 GTi Zdroj: Car Advice

Peugeot konečně potvrdil příchod ostrého modelu 308 GTi. Australský magazín CarAdvice získal od vysokých představitelů značky informace, že model 308 GTi skutečně přijde a že nabídne výkon od 184 do 199 kW, tedy od 250 do 270 koní. Tato data potvrdil i Bruno Famin, ředitel sportovních aktivit značky.

Takové hodnoty nabídne přepracovaný přeplňovaný čtyřválec 1.6 THP, který by měl vycházet z jednotky použité v ostrém kupé Peugeot RCZ-R, ovšem s modifikovanými vnitřnostmi a převodovkou. Další informace jsou samozřejmě ještě tajné, ale vypadá to, že mechanický samosvor si Peugeot schovává výhradně pro ještě ostřejší model 308 R.

Peugeot 308 GTi se postaví proti stejnojmennému VW Golf, nad kterým bude mít značnou výkonovou převahu. V hledáčku má také Ford Focus ST, Seat Leon Cupra a další ostré hatchbacky. Zajímavé je, že Peugeot nevyloučil možnost nabízet model 308 GTi i jako kombík SW.

Nad hodnotou výkonu Peugeotu 308 GTi se vznáší otazník z několika důvodů. Je možné, že budou existovat dvě verze stejně jako v případě Volkswagenu Golf (ten nabízí silnější provedení Performance), nebo že se Peugeot bude snažit nechat mezi ostřejším vrcholným modelem 308 R větší výkonovou mezeru.

Článek vyšel na webu Autorevue.cz