Peugeot vytvořil speciální auto určené pro ochutnávky ústřic. Jmenuje se Marcela
Peugeot už před dvěma lety vytvořil pojízdnou restaruaci Le Bistrot du Lion (Bistro U lva). Má tedy s vytvářením takovýchto projektů zkušenosti.
Pokud parkuje v garáži, vypadá nový Peugeot Foodtruck vlastně jako každá jiná dodávka aktuální generace modelu partner. Výška auta je 190 centimetrů, na délku měří bez čtyř centimetrů pět metrů.
Jenže, pokud dorazí na místo své zastávky, vyklopí se ze zadní části dodávky pult určený k nabídce a prodeji ústřic. V nákladovém prostoru vozu, který má objem 5,8 m3, je instalovaný dřez, lednice, police, ohřívač vody a odnímatelný pult. Vše je vyrobeno z nerezové oceli a materiálů, které svým vzhledem připomínají břidlice a dřevo. Design je údajně inspirovaný světem ústřic.
Zákazníci, kteří k vozu přijdou, můžou z bezprostřední vzdálenosti sledovat práci specialistů na servírování ústřic firmy Gillardeau. Tyto ústřice rostou tři až pět let na chráněných stanovištích. Znalci oceňují jejich vyklenutý tvar, který je příslibem plné chuti a jemného aromatu.
Takové speciální auto muselo logicky dostat jméno. Pojmenované je po dceři zakladatele firmy, tedy La Marcelle.
Kdo by chtěl vůz vidět a ochutnat z něho servírované ústřice, musí se vypravit do městečka Bourcefranc - le Chapus naproti ostrovu Oléron v západní Francii. Vůz prý nemá zůstat osamocen - vyrobeny mají být další tři.