Plesy lákají na Amora magora i Alphaville

Na slavici i legendu zvou pořadatelé plesů v Ústeckém kraji.

Sály Ústeckého kraje se opět ponesou slova džentlmenů, kteří na plesech žádají dámy o tanec. Smím prosit?

Lidé z krajského města se můžou těšit na reprezentativní hosty plesů. V jiných městech regionu čekají tancechtivé tradiční plesy s oblíbenými zpěváky i moderátory.

Muzikálovým tahákem bude v sobotu 28. ledna Ples všech Ústečanů. Letošní je jubilejní, patnáctý. Pořadatel udělal výjimku a poprvé jej monotematicky zaměřil. Muzikálově. Významný sponzor si přál Lucii Bílou, pořadatelská agentura FOR pozvala i další muzikálové zpěváky Romana Vojtka nebo Tomáše Trapla. „Několikanásobná česká slavice do Ústí nad Labem přiveze Amora magora nebo Modrý stín a s ústeckými plesajícími se rozloučí Drákulou, muzikálovou písní Jsi můj pán,“ zve ředitel pořádající agentury FOR Zdeněk Kymlička a slibuje pohodovou zábavu. Jako čtrnáctkrát v minulosti. Stálicí na Plese všech Ústečanů v domě kultury poslední lednovou sobotu je první ústecký diskžokej Vít Suchevič. Nechyběl ani na jednom.

Šňůru výročních vystoupení zahájí v Ústí nad Labem o týden později, 4. února, rovněž v domě kultury třicetiletá skupina Alphaville. Na třetím Plese severočeských patriotů.

„Její asi hodinové vystoupení bude vzpomínkové. Určitě zazní Big in Japan, Forever Young, Dance With Me a další hity,“ říká Libor Zajíček z agentury CRAZY Production, která německou legendu pozvala. Ples bude mít tři části. Plesovou s Leonou Machálkovou, Davidem Deylem a Pavlem Vítkem. Půl hodiny před půlnocí začne party Back to the 80´s s Alphaville a Michalem Davidem, kolem druhé hodiny ranní naváže retro diskotéka.

Hvězdy i škola hrou

Do Krušnohorského maskaronu zve 10. února město Teplice na devátý reprezentační ples, kterým provedou Adéla a Dalibor Gondíkovi. Páteční noc slibuje zábavu s orchestrem Václava Hybše a jeho sólisty. Zazpívají Sabina Laurinová i Anna K.

Marka Ztraceného si pozvali na pátý reprezentační ples ústecké univerzity do domu kultury na 24. února. Má podtitul Škola hrou. „Mozkové buňky si budete moci procvičit nad hlavolamy,“ lákají pořadatelé i na zábavu s Funny orchestra. Los na místo konání plesu Ústeckého kraje letos padl na město Chomutov. V městském divadle se koná 3. března a podle Aleny Tiché z oddělení tiskových informací kanceláře hejtmana jím provede Těžký Pokondr a o hudební zábavu se postará orchestr Felixe Slováčka.

Také v březnu, čtyřiadvacátého, a také v městském divadle uspořádá ples město Chomutov. „Moderátorkou bude zpěvačka Heidi Janků, která samozřejmě i zazpívá, dalším hostem bude zpěvák Peter Nagy, o hudbu se postará orchestr Josefa Hlavsy,“ vyjmenovává tisková mluvčí Šárka Schönová. Výtěžek z plesu půjde na charitativní účely.

Plesy ve městech Ústeckého kraje jsou kromě maturitních reprezentativní, městské. Výjimkou je například atypický ples Ateliéru Moravec v pátek 27. ledna v prostorách Zahradního domu v Teplicích.

PLESY V KRAJI

27. ledna ples Ateliéru Moravec, Zahradní dům v Teplicích
28. ledna muzikálový Ples všech Ústečanů, dům kultury
4. února Ples severočeských patriotů, dům kultury
10. února teplický reprezentační ples, Krušnohorský maskaron
24. února ples ústecké univerzity, dům kultury
3. března ples Ústeckého kraje, městské divadlo
24. března ples města Chomutov, městské divadlo