Pohleďte na bestii Mercedes-Nissan-Benz

Mercedes-Benz SL GTR

Mercedes-Benz SL GTR Zdroj: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz SL GTR
Mercedes-Benz SL GTR
Mercedes-Benz SL GTR
Mercedes-Benz SL GTR
Mercedes-Benz SL GTR
5
Fotogalerie
Mark Holster představuje svůj nový projekt. Tentokrát jde o studii bestiálního supersportu Mercedes-Benz s motorem Nissan GT-R.

Zřejmě na prvním místě vás napadne otázka: potřebuje koncept vozu Mercedes-Benz motor Nissan? Nebo jde jen o provokaci připomínající v opačném gardu situaci, kdy používá nové Infiniti Q50 motory Mercedes-Benz? Těžko říct. Na kresbách opřed vámi stojí koncept supersportovního speciálu Mercedes-Benz SL GTR s osmiválcovým, atmosféricky plněným motorem s objemem 5,6 l vypůjčeným ze závodního modelu Nissan GT-R Nismo GT1.

Mark Holster, student britské univerzity Staffordshire, představuje další ze svých staveb, jež má podle jeho slov představovat „nejnovější vývojový stupeň v dlouhé tradici svět ohromujících závodních automobilů Mercedes-Benz homologovaných k provozu na běžných silnicích“. Jeho vůz zatím zůstává jen „na papíře“, ale vynikat má tím nejmodernějším, co současná úroveň konstrukce podobných automobilů nabízí.

Holster tak slibuje třeba skelet z uhlíkových kompozitů a lité ráfky z hořčíkové slitiny. S ohledem na použitý motor pak působí odkryté podélníky nad motorem opatřené nápisy AMG poněkud pikantním dojmem. Každopádně lze vřele doporučit důkladné prostudování přiložených kreseb.

AutoRevue.cz