Pokožka září se šneky v tváři...

Šneci v kosmetice

Šneci v kosmetice Zdroj: Profimedia.cz

Novinkou v kosmetické péči o obličej je šnečí sliz. Ošetření, jehož součástí je umístění živých šneků přímo na obličej klientky, zavádí ode dneška jeden z kosmetických salonů v centru japonské metropole Tokia. Píše o tom deník The Daily Telegraph.

„Sliz šneků pomáhá odstranit odumřelé kožní buňky, hydratuje pleť a také ji pomáhá uzdravit po spálení slunečními paprsky,“ říká Manami Takamuraová, mluvčí tokijského salonu krásy Ci:z.Labo. „Tímto způsobem dostává zákaznice stoprocentně čistou šnečí esenci přímo na obličej,“ dodává.

Šnečí sliz je už delší dobu v kosmetickém průmyslu znám jako látka, která přispívá ke zmírňování stárnutí pleti a zánětů a některé kosmetické firmy již výtažek ze slizu těchto měkkýšů přidávají do svých produktů.

Tokijský kosmetický salon jde ale ještě dál, když nechává tři živé šneky plazit se po obličej zákaznic. Šnečí procedura, po níž na tvářích zůstávají stopy slizu obsahujícího údajně proteiny, antioxidanty a kyselinu hyaluronovou, trvá pět minut a po ní následuje masáž obličeje a další klasičtější druhy kosmetického ošetření. Šnečí kúra sama vyjde na 10.500 jenů (téměř 2100 Kč).

Zákaznice Sajaka Itová ji označila za tak uvolňující, že při ní prý skoro usnula. „Cítíte, jak se vám šneci pohybují po obličeji. Zprvu je to překvapivé, ale popravdě je to docela příjemný pocit,“ prohlašuje. „A pleť mám skutečně hladkou,“ dodává.