Policie Katar: Porsche Cayenne, Panamera a Land Cruiser V8

Policie Katar

Policie Katar Zdroj: Autorevue.cz

(VIDEO) Vozový park české policie byl už několikrát předmětem velkých debat a pochybností. Vzpomeňme například nákup ostrých Fordů Mondeo, Volkswagenů Passat R36 (mimochodem nedávno jsem si policejní Passat prohlédnul na D1 až nepříjemně z blízka) a za zmínku stojí třeba i Hummer ve službách pražské městské policie (a to se našlo v garáži strážníků dokonce i vznášedlo). Všechno to jsou zajímavé stroje, ale oproti tomu, co se používá, ve světě jsme stále břídilové.

Katarská policie každý rok pořádá přehlídku své techniky. Jak si můžete prohlédnout na videu, je docela na co se dívat. V nemalém počtu zde totiž strážci zákona využívají automobily značky Porsche, konkrétně Panameru a Cayenne. A ani Toyota Land Cruiser není úplně k zahození.

Sluší se podotknout, že tomu není zcela bezdůvodně. Katar totiž investoval do koncernu Volkswagen nemalé peníze. Škoda, že česká policie také nepořádá podobné přehlídky. Alespoň bychom si mohli prohlédnout tu parádu, za kterou se utrácí tak zajímavé částky.