Porsche přidá ke svému elektromobilu Taycan tři roky bezplatného nabíjení

Porsche Taycan

Porsche Taycan Zdroj: Porsche

Porsche Taycan
Porsche Taycan
Porsche Taycan
Porsche Taycan
Porsche Taycan
7
Fotogalerie

Letos hodlá německá automobilka Porsche zahájit výrobu svého prvního elektromobilu Taycan. Potenciální zákazníky bude lákat nejen na nesporné sportovní ambice, ale i tři roky bezplatného nabíjení. Benefit pochopitelně bude zahrnut v konečné ceně vozidla.

Pokud jste se právě odhodlaně vydali do autosalonu Porsche, pak zadržte! Tisková zpráva totiž uvádí, že nabídka bezplatného nabíjení platí pouze na území Spojených států amerických v rámci sítě nabíjecích stanic Electrify America.

Novopečení majitelé Taycanu dostanou neomezený počet půlhodinových nabití s platností na tři roky. K čerpání budou moci využít více než tři stovky dálničních nabíjecích stanic ve 42 státech a 184 městských stanic v sedmnácti metropolích po celé zemi. V průměru je na každé stanici připraveno pět nabíjecích stojanů.

Energie na 100 km za 4 minuty

Porsche také oznámilo svůj záměr investovat přibližně 70 milionů dolarů (asi 1,6 miliardy korun) do budování nabíjecí infrastruktury. Od července tak bude možné načerpat energii ve všech 191 prodejnách německé automobilky na území USA, kde budou k dispozici rychlé nabíječky.

Supersport Porsche Taycan je vybaven baterii, která je schopna absorbovat energii až 350 kW, což je třikrát více než zvládá Tesla. Nabíječkou s výstupním napětím 800 voltů lze za pouhé čtyři minuty elektromobil nabít natolik, že bude schopen ujet bezmála sto kilometrů, což je v současnosti špičková hodnota.

Ačkoli se sériová výroba Taycanu teprve připravuje, německý výrobce již musel z důvodu vysoké poptávky zdvojnásobit plánovanou výrobní kapacitu ze 20 tisíc na 40 tisíc kusů ročně. Zatím nebyla oznámena ani cena, která by dle neoficiálních zdrojů měla začínat na 75 000 dolarech (1,7 milionů korun), cenovka nejvyšší verze se má pohybovat kolem 130 000 dolarů (2,9 milionů korun).

Článek vyšel na serveru VTM >>>