Pozor na nejčastější chyby při výběru bezpečnostních dveří

Zdroj: HT DVEŘE

3
Fotogalerie

Potřebujete nové dveře a rádi byste už investovali do takových, které nebudou vytvářet jen optickou zábranu, ale budou reálnou překážkou pro každého, kdo by se chtěl do bytu dostat neoprávněně? Stačí si při výběru bezpečnostních dveří pohlídat pár základních chyb, které se často opakují.

Levné bezpečnostní dveře? Raději ne

Šetřit na bytových bezpečnostních dveřích se nevyplácí. To ale neznamená, že byste do nich museli investovat celé jmění. Bezpečnostní dveředo bytu, které zajistí dostatečnou ochranu před vysazením, odvrtáním zámku nebo násilným překonáním, koupíte za částku od 25 do 35 tisíc korun.

Staré zárubně vyhoďte

Počítali jste s tím, že koupíte jen nové dveřní křídlo a vsadíte jej do starých zárubní? Takhle to nefunguje. Nebo by to lépe řečeno pak nefungovalo. Nové bezpečnostní dveře dosáhnou se starou zárubní takové přilnavosti, jaká je potřeba. Kvůli tomu pak dochází k narušení tepelně-izolačních vlastností dveří včetně snížené schopnosti tlumit hluk.

Pamatujte si tedy, že vsadit bezpečnostní dveře do stávající zárubně není dobrý nápad. Bytové bezpečnostní dveře musí být vždy vyměněny spolu se zárubní.

Osmdesátky nejsou devadesátky

Přestože to mnoho lidí neví, existují různé rozměry dveří. Téměř s jistotou se v životě setkáte s velikostí 80 a 90 cm. Přeměřte proto šířku svých dosavadních dveří a nebojte se, pokud naměříte třeba 82 centimetrů. Přesné rozměry se liší, ale šikovný montážník si s odchylkou bez problému poradí.

Plast dlouho nevydrží

Bezpečnostní dveře do bytu z plastu? Cena může být opět lákavá a možná vám bude imponovat i avizovaná snazší údržba, ale nenechte se zmást. Plastové bezpečnostní dveře si často sedají a začínají nepříjemně drhnout.

Prověrka dodavatele

Když už jste si odškrtli předchozí doporučení, zbývá jediné, ale neméně důležité. Kromě bezpečnostních dveří je dobré prověřit si i dodavatele. Projděte si jeho web, najděte si reference a zpětnou vazbu od zákazníků a podívejte se i na sociální sítě. Ne nadarmo se říká, že štěstí přeje připraveným.