Pradera získala nové obchody

Společnost Pradera získala od GE Real Estate a Euro Mall Ventures, dceřiné společnosti TK Development, pro svůj realitní fond Central & Eastern Fund portfolio maloobchodních nemovitostí zahrnující tři objekty v Ostravě a Olomouci.

Oddělení Capital Markets společnosti Jones Lang LaSalle v Praze a Varšavě poskytlo společnosti Pradera realitní poradenství. Pradera byla dále zastoupena mezinárodní právní firmou CMS Cameron McKenna a společností Deloitte v oblasti daňového poradenství. Získané portfolio se skládá z dobře etablovaných obchodních center Haná v Olomouci, Futurum v Ostravě a areálu Retail Park v Ostravě. Haná Olomouc (vyjma obchodu Tesco) o celkové ploše 7071 m2 je pronajato především firmám Takko Fashion, Kenvelo, Sportisimo a Puntanela.

Futurum Ostrava (vyjma obchodu Tesco) o celkové ploše 21 477 m2 nabízí obchody a služby typu multikina Cinestar či prodejen Intersport Drapa, C&A, Datart, Reserved a CCC. Retail Park Ostrava nacházející se v sousedství Futurum Ostrava je tvořen 13 maloobchodními jednotkami o celkové ploše 10 375 m2, které jsou pronajaty firmám Electro World, Giga Sport, Halfords a dalším. Akvizice tohoto portfolia za celkovou sumu zhruba 125 milionů eur je v souladu se strategií společnosti Pradera, která chce získávat dobře situovaná maloobchodní schémata s růstovým potenciálem v regionu střední a východní Evropy. V roce 2006 společnost získala přilehlý areál Haná Retail Park v Olomouci. Pradera rovněž vlastní tři obchodní centra v Polsku: Pasaż Łódzki ve městě Lodž, Galeria Gniezno a Galeria nad Jeziorem ve městě Konin.