Pražské děti se na Karlově náměstí seznámí s významem vody v přírodě

voda z kohoutku

voda z kohoutku Zdroj: profimedia.cz

Ilustrační foto
2
Fotogalerie

Cílem kampaně Voda je život je podle pořadatelů akce informování o důsledcích klimatické změny a možné způsoby, jak se na tuto již probíhající změnu adaptovat. Pro návštěvníky pořadatelé od středečního rána 26. června na pražském Karlově náměstí připravili řadu interaktivních workshopů

Odborníci návštěvníkům během dne vysvětlí, jaký význam má městská zeleň a obsah vody v půdě, jakým způsobem se lidí a přírody dotýká nedostatek těchto dvou důležitých složek a jak je může člověk ovlivnit ve prospěch svého zdraví i přírody.

Odborníci na největším pražském náměstí přiblíží témata týkající se koloběhu vody v přírodě, významu jejího obsahu v půdě, významu vody pro člověka v souvislosti s pitným režimem, využití dešťové vody v městském prostředí, důležitosti zelených ploch ve městě, jakým způsobem ovlivňuje každodenní chování obyvatel stav naší krajiny a mnoho dalších zajímavých informací.

„Dopolední blok akce bude tradičně věnován zejména skupinám dětí z MŠ a ZŠ. Odpoledne se zaměříme na rodiny s dětmi i další návštěvníky,“ uveli pořadatelé z pražského magistrátu.