Pražský okruh má první oběť

Na novém úseku pražského okruhu zemřel první člověk. Před druhou hodinou odpoledne na něm při nehodě zahynul řidič kamiónu. Nehoda okruh na dlouhé hodiny uzavřela.

Nedlouho po půl druhé odpoledne došlo na nové části pražského okruhu, nedaleko Lochkovského tunelu, ve směru od D1 k D5, ke srážce dvou kamiónů. „Tato událost zcela zablokovala provoz v uvedeném směru,“ uvedl mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Při střetu dvou nákladních vozů došlo k jejich velkému poškozen, v důsledku čehož zůstala obě vozdila zcela nepojízdná. U jedné z jízdních souprav došlo k roztržení návěsu a následnému vysypání těžkého železného nákladu. V kabině jednoho kamiónu navíc zůstal uvězněn řidič.

„Zaklíněný řidič utrpěl při nehodě rozsáhlá zranění, kterým ještě před příjezdem záchranářů podlehl,“ informoval Hulan. Je tak první obětí nové části pražského okruhu, kterou politici slavnostně otevřeli před měsícem.

Teprve po dvou hodinách se policistům podařilo zprůjezdnit alespoň jeden pruh.Ve směru od D5 k D1 byla proměnnými dopravními značkami snížena nejvyšší povolená rychlost.