Prezentaci města doplní koncerty

Na tři koncerty a další doprovodný program určený nejen pro děti se Opavané mohou těšit v pátek 19. června. Magistrát pořádá prezentační akci s názvem Město městu.

Na Horním náměstí lidé najdou zástupce magistrátních odborů, seznámí se s projekty opavské radnice a mohou se zeptat na cokoliv, co je zajímá. Na Dolním náměstí je čeká zábava v podobě koncertů kapely Expedice Apalucha, zpěvačky Marie Rottrové a skupiny Kofe-in. V prostoru za Slezankou si na své přijdou děti, které zde najdou řadu atrakcí.
Hudební program na Dolním náměstí startuje o půl šesté koncertem skupiny Expedice Apalucha. V její tvorbě se díky tomu, že každý z členů vyšel z jiných kořenů, promítá pestrá škála stylů od folku, rocku a jazzu přes blues až po alternativu. Kapela hraje od roku 2000 a vystoupila na řadě festivalů.
Milovníci skladeb Lásko, voníš deštěm, Hodina H či Loď štěstí si přijdou na své v sedm večer, kdy se na pódiu objeví ostravská rodačka Marie Rottrová. Doprovodí ji skupina Neřež.
Hudební tečkou bude o půl deváté koncert opavského seskupení Kofe-in. Kapela v dubnu pokřtila první desku a koncertuje v klubech po celé republice.
Pod pódiem na Dolním náměstí bude lidem k dispozici asi dvě stě míst k sezení.