„Pro postup děláme všechno”

Hokejový trenér Rudolf Suchánek se dostal už podruhé do kvalifikace o první ligu. Uspěje tentokrát?

Zatímco jinde už rozpouštějí led, Rudolf Suchánek vede písecké druholigové hokejisty do dalších zápasů. Už podruhé za sebou má hokejový trenér jednu z nejdelších sezon v celé republice.
V minulé sezoně se mu povedlo postoupit do kvalifikace o první ligu s Milevskem. Letos to samé zvládl s Pískem. V minulém roce toužil po postupu. Letos je to pro něj hlavní cíl. Napoprvé se mu to nepovedlo. Bude se letos moci radovat?
„Nechtěl bych ty dvě sezony nějak srovnávat,“ tvrdil Rudolf Suchánek před úvodním utkáním kvalifikace o první ligu.

Přesto to zkuste.

V minulém roce jsme celou kvalifikaci odehráli v Táboře, protože v Milevsku nám ropustili led. Dá se říct, že i když za námi jezdili diváci, odehráli jsme všechno venku. Letos je to jiné. Hrajeme na vlastním stadionu. Jsem přesvědčený, že bude chodit hodně diváků a je to úplně něco jiného.

Takže po zkušenostech z loňska se dá říct, že vaše letošní pozice je lepší?

Určitě. Máme i silnější mužstvo. Hrajeme doma. Ale ještě jednou opakuju: Každá sezona je jiná, i soupeři jsou jiní a nechci to moc srovnávat.

A tlak je letos větší než vloni, kdy Milevsko hrálo o budoucnost?

Je to podobné. V minulém roce jsme chtěli postoupit. Buď bychom tu soutěž hráli nebo bychom licenci prodali. Hráli jsme o to stejně jako letos.

Milevsko o postupu nemluvilo. Zato v Písku je to cíl od začátku. Je to těžší?

Před sezonou jsme si dali cíl postoupit. Já, mančaft i vedení pro to děláme všechno a uvidíme po sezoně, jak to budeme hodnotit. Hokej je nevyzpytatelný.

Říkal jste, že sezona pro vás začne v play-off. Byl jste s ním spokojený?

Zápasy v play-off pro nás byly velice těžké. Bylo to něco jiného, než v základní části, kterou jsme vyhráli s obrovským náskokem.

Dá se říct, že to nejtěžší máte za sebou? Finále s Jindřichovým Hradcem bylo náročné.

Bylo velice těžké. Vajgar má asi nejlepšího brankáře v soutěži. Kubeš chytá výborně.

Ve finále přišla první porážka v play-off. Byl to šok?

Kdyby nebyl problém s divákama (pozn. při prvním zápasu série napadla část píseckého fanklubu fanoušky hostí a zápas byl na hodinu přerušen), jsem přesvědčený, že bychom vyhráli zase na tři zápasy. Do té doby jsme hráli výborně.

V kvalifikaci hrajete s Litoměřicemi a Valašským Meziříčím. Jsou těžší než Hradec?

Musí to být těžcí soupeři, protože vyhráli play-off svých skupin. Ale my se už nemáme na co šetřit.