Projekt Zåhrada v Lysé nad Labem se začíná realizovat

Společnost MS development zahajuje výstavbu první etapy projektu Zåhrada, který je charakteristický promyšleným konceptem sousedského bydlení a propojením se širokou škálou služeb pro majitele bytů. První z celkových pěti etap zahrnuje výstavbu dvou bytových domů Jasmín a Modřín s celkem 37 byty, kavárnu a dva prostory pro podnikání či práci z domova.

V rámci nízkoenergetického projektu Zåhrada vznikne v Lysé nad Labem zcela nová čtvrť čítající 13 bytových domů s 257 byty. Součástí projektu bude také pasáž Zåhrada s obchody a službami. Na projektu se podílejí čtyři architektonická studia; pod návrhem domů z první etapy je podepsán ateliér Podlipný Sladký architekti. Generálním dodavatelem je společnost Subterra. Na první etapu, jejíž dokončení se plánuje na podzim příštího roku, naváže výstavba dalších fází. Všechny bytové domy budou mít průkaz energetické náročnosti třídy A a budou tak maximálně šetrné nejen k životnímu prostředí, ale v dlouhodobém horizontu také k peněženkám svých obyvatel.

„Začátek výstavby projektu, který je na českém trhu v mnoha směrech ojedinělý, je pro nás příležitostí k oslavě. Chtěli jsme, aby náš entusiasmus ze zahájení výstavby prvních dvou domů mohli sdílet i jejich budoucí obyvatelé. Proto 22. srpna spouštíme akci, v jejímž rámci budou k dispozici všechny byty za akční ceny a úspora tak například u bytu 3+kk může dosáhnout až 570 tisíc korun,“ říká Michal Šourek, ředitel developerské společnosti MS development. „Třešničkou na dortu pak bude slosování, v jehož rámci dokonce poskytneme některému z našich klientů jeden byt zcela zdarma. Naše oslava a výjimečná nabídka vyvrcholí dny otevřených dveří v Zåhradě od 8. do 10. září, kde se zájemci budou moci s projektem a jeho výhodami detailně seznámit,“ dodává Michal Šourek.

První z etap projektu Zåhrada zahrnuje dva bytové domy Jasmín a Modřín se 37 byty v dispozicích 2+kk až 4+kk. Standardy jsou vybrány s ohledem na individuální potřeby a odlišné dispozice každého bytu. V projektu je rovněž počítáno se sklepy, sklady a např. i s boxy na uschování kol. Každý z bytů bude mít terasu, předzahrádku nebo balkon. Promyšlené dispoziční řešení poskytuje dostatek soukromí i prostory pro trávení společných chvil, což ocení například rodiny s dětmi. Všechny domy budou obklopeny rozlehlým zeleným parterem o rozloze téměř 14 tisíc metrů čtverečních s altány, vodními plochami a dětskými hřišti. Obyvatele nebudou rušit ani parkující auta, protože v podzemních garážích vznikne v rámci projektu jako celku dohromady 350 parkovacích míst. Maximální komfort bydlení zajistí intranetová síť napojená na Centrum služeb, které je připravené zařídit pro své obyvatele takřka cokoli – od umytí auta, hlídání dětí až po ustájení koně či podání informace o obsazenosti bazénu. Pasáž Zåhrada, jež bude postavena v dalších etapách, nabídne obchody a služby včetně pošty či wellness centra. Nebude určena jen pro rezidenty, ale i pro všechny zájemce z širokého okolí.