Prologis v Evropě pronajal 615 tisíc čtverečních metrů průmyslových ploch

Společnost Prologis ve druhém čtvrtletí letošního roku zaznamenala na evropském trhu nájemní aktivitu na přibližně 615 000 čtverečních metrech. Novou nájemní smlouvu uzavřel v parku Plzeň – Štenovice se společností Sony DADC na 17 500 čtverečních metrů, která si v parku již pronajímá 18 000 čtverečních metrů. Oznámil to Prologis.

Firma rovněž rozšířila projekt na míru v německém Prologis Parku Hunxe o ploše 20 400 čtverečních metrů pro jednoho z největších poskytovatelů logistiky třetím stranám v zemi a 20 500 čtverečních metrů pronajala společnosti UTi Hungary Logistics LLC v Prologis Parku Budapešť/Sziget. V průběhu druhého čtvrtletí 2012 společnost začala také stavbu dvou projektů na míru v Británii a Německu o celkové rozloze přibližně 23 000 čtverečních metrů.

Ve Španělsku Prologis koupil tři plně pronajaté budovy o celkové rozloze přibližně 62 000 čtverečních metrů v obci Granada del Penedes v blízkosti Barcelony. Navíc dokončil prodej budov o celkové rozloze 29 000 m2 v Německu. Prologis také dokončil prodej 99 hektarů půdy mimo klíčové oblasti v Británii a Německu.

„Velmi nás těší výsledky za druhé čtvrtletí, které odrážejí naši pokračující schopnost naplňovat rostoucí potřeby našich zákazníků po kvalitních logistických nemovitostech v klíčových strategických lokalitách,“ řekl prezident Prologis Europe Philip Dunne.