Propukl i v Česku hlad po hybridech? Podle Toyoty ano

Toyota

Toyota Zdroj: Autorevue.cz

Před zhruba třemi měsíci jsme psali o smělém vyhlášení Toyoty. Ta tvrdila, že v Česku rozpoutá tzv. hybridní revoluci. A nyní přišla s prvními čísly prodejů.

Toyota Motor Czech přijala v květnu a červnu 60 objednávek na hybridní vozy. Tím, podle svého vyjádření, dosáhla v tomto období meziročního nárůstu +650%! (Úsměvnou otázkou ovšem je, kolik hybridních vozů prodala dříve.)

Největší počet objednávek zaznamenala novinka - model Yaris Hybrid s cenou od 359 900 Kč (40 vozů) - následován další letošní novinkou – modelem Prius+ (11 vozů) – rodinným sedmimístným plně hybridním modelem v segmentu MPV.

Akce Toyoty byla postavena především na představení trojice zcela nových plně hybridních modelů pro český trh – Yaris Hybrid, Prius+ a Prius Plug-in Hybrid. Tyto tři novinky pro rok 2012 tak doplnily již stávající dva plně hybridní modely Prius (modernizace 2012) a Auris Hybrid.

A pak také na tom, že jejich cenu snížily na úroveň stejného modelu s konvenčním pohonem.

Toyota, autaToyota, auta|Autorevue.cz

Výsledky okomentoval Martin Peleška, obchodní a marketingový ředitel společnosti: „Od roku 2004, kdy byl v ČR premiérově představen hybridní model Prius, svědomitě plníme roli průkopníka v této oblasti alternativního pohonu. Dnes, po 8 letech usilovné práce, dosahujeme hmatatelných úspěchů v prodejích. Na straně druhé nás však velký zájem především o model Yaris Hybrid přinutil k dodatečné žádosti o navýšení jeho výrobních alokací pro trh v ČR a SR. V současné chvíli jednáme o možnosti co možná nejrychlejších dodávek tohoto modelu do obou zemí v zájmu plného uspokojení zákazníka.“