Radim Kamenský na bruslích neměl soupeře

Lídr průběžného pořadí Žďárské ligy mistrů vítězstvím v osmé disciplíně ještě zvýšil svůj náskok před soupeři.

Rychlobruslařům na in-linech kraloval Radim Kamenský. A také Martina Pelánová, která jej stejně suverénně napodobila mezi ženami. Osmou disciplínu Žďárské ligy mistrů oba sportovci zvládli s noblesou. A obzvlášť mužský vítěz si může mnout ruce jako řezník Krkovička. Bodový zisk z disciplíny
ho jako lídra průběžného pořadí sportovního dvanáctiboje ještě víc oddělil od pronásledovatelů.

„Kdybych předtím neměl windsurfingové závody, asi bych zajel lepší čas, ale takhle jsem to zhruba tipoval, nebylo to špatné,“ okomentoval Radim Kamenský svůj výkon v sólové jízdě.

Sparringpartnera do rozjížďky neměl, nikdo z dvanáctibojařů by mu stejně nestačil. Pět okruhů na oválu u žďárského zimního stadionu zvládl v čase 2:46,70. Za třiatřicetiletým vítězem pak zívala velká propast.

Pod tři minuty se těsně vešel už jen nenápadný univerzál Libor Hudeček. Poslední flek na bedně vybojoval Martin Polívka.

Příležitostná rychlobruslařka Martina Pelánová naopak využila toho, že startovala v silné rozjížďce se třetím a pátým nejrychlejším mužem. „Střídali jsme se, v posledním kole mi Martin řekl, ať si jedu,“ popisovala dvacetiletá vítězka, která atakovala hranici tří minut.

Trojlístek nejlepších doplnila s více než půlminutovou ztrátou Petra Havlasová a Pavla Marečková.
Pelánová se na start postavila o týden později než většina dvanáctibojařů. Do karet jí hrálo to, že organizátoři rozložili disciplínu kvůli dešti do dvou po sobě jdoucích neděl. Jinak by závod ani nestihla, protože o týden dříve vybojovala v extrémním závodě na horských kolech titul mistryně republiky
ve čtyřiadvacetihodinovce dvojic.

Do statistik disciplíny se zapsalo celkem sedmdesát šest účastníků. Ještě větší účast se dá čekat už tuto neděli od 14.00, kdy je na programu Žďárské ligy mistrů vrchařská časovka ze Žďáru do Skleného.

8. DISCIPLÍNA ŽĎÁRSKÉ LIGY MISTRŮ

In-line rychlobruslení (5 okruhů - 1665 metrů, ovál u zimního stadionu, Žďár nad Sázavou)
Muži: 1. Radim Kamenský 2:46,70 min., 2. Libor Hudeček 2:59,63, 3. Martin Polívka 3:04,31, 4. Marek Papoušek 3:04,90, 5. Ladislav Bárta 3:06,02.
Ženy: 1. Martina Pelánová 3:03,32, 2. Petra Havlasová 3:35,72, 3. Pavla Marečková 3:39,45, 4. Natálie Lukášková 3:41,70, 5. Petra Klímová 3:45,29.
Příští disciplína: neděle 27. června, cyklistická časovka na trase Žďár nad Sázavou – Sklené (7,9 km), intervalový start od 14.00, křižovatka u plynárny.