Realitní společnost České spořitelny byla i loni ve ztrátě

Realitní společnosti České spořitelny (RSČS) se ani v loňském roce nepodařilo dostat ze ztráty. Propad zmírnila na 28,4 milionu korun z 38 milionů korun v roce 2009.

„Rok 2010 znamenal pro realitní trh konfrontaci se stavem po propadu v předchozích dvou letech. Pokles trhu se zastavil, ale trh setrvával na dně, k obratu a výraznějšímu růstu zatím nedošlo,“ popsal situaci na trhu předseda představenstva RSČS Aleš Mamica.
K poslednímu dni loňského roku společnost vykázala záporný kapitál ve výši 51,7 milionu korun. „Další existence Realitní společnosti České spořitelny, a. s., je závislá na pokračující podpoře od mateřské společnosti,“ uvedl ve výroční zprávě předseda dozorčí rady RSČS Aleš Sloupenský.

Společnost patří do skupiny České spořitelny. RSČS působí na trhu od roku 2003. V loňském roce měla firma zastoupení ve 33 městech, o dva roky dříve pokrývala 48 tuzemských měst. Uskutečnila 1375 nemovitostních transakcí v celkové hodnotě 3,23 miliardy korun, předloni uskutečnila obchody za 3,49 miliardy korun.