Remake oscarového vítěze na ceny nemá

V nové verzi Tajemství se sešli Julia Robertsová, Nicole Kidmanová a Chiwetel Ejiofor.

V nové verzi Tajemství se sešli Julia Robertsová, Nicole Kidmanová a Chiwetel Ejiofor. Zdroj: bontonfilm

Pod stejným názvem Tajemství jejich očí a s pozměněným dějem točícím se kolem víc než deset let nevyřešeného případu brutálního znásilnění a vraždy přišel do kin remake argentinského hitu, který před šesti lety vyhrál Oscara. Americké verze se chopil Billy Ray, scenárista, který se Oscarů zúčastnil předloni díky Kapitánu Phillipsovi.

Jako režisér má na kontě jen dva předchozí filmy, přesto právě jeho režie pohánějící případ přes časté flashbacky dějů odehrávajících se v roce 2002 slouží snímku lépe než scénář s mnoha klišé o policistech beroucích spravedlnost do vlastních rukou. Zvláště když se málo starají o důkazy a zločince honí dost nepřesvědčivě.

Takový je i hlavní hrdina, bývalý agent FBI, který se nikdy nevyrovnal s tím, že vraha dcery jeho kolegyně (Julia Robertsová) tenkrát pustili, ani s náklonností k jiné kolegyni, státní návladní v podání Nicole Kidmanové.

Hvězdné obsazení přidává tomuto Tajemství na atraktivitě a Chiwetel Ejiofor v hlavní roli se opravdu snaží film utáhnout. Jenže ještě než se rozmotá na přeskáčku vyprávěný a díky tomu dlouho celkem napínavý příběh, z temného thrilleru o posedlostech se stane průměrná žánrovka odtržená od reality, v níž se může stát cokoliv.

Tajemství jejich očí
(thriller, USA, 111 minut)
Režie: Billy Ray
Hrají: Chiwetel Ejiofor, Nicole Kidmanová, Julia Robertsová, Alfred Molina
Hodnocení: 50 %