Jelení carpaccio s liškami a salátem, Greater Omaha Black Angus ribeye s bramborovo-křenovým pyré, ceviche z humra a krevet se zálivkou z limetky a tequily, grilovaný steak z Ahi tuňáka s avokádovým krémem a pěna z bílé čokolády s vanilkou a marinovanými višněmi v portském víně. Takto zněla nabídka restaurace U Emy Destinnové na letošním Prague Food Festivalu, která ji vynesla na první místo podle hodnocení hostů. A všechna tato jídla jsou také součástí nového menu podniku.
Základ kuchyně Stevena Trumpfhellera, šéfkuchaře a majitele v jedné osobě, tvoří francouzsko-italská fusion cuisine, kterou si po svém dotváří a obohacuje o nové způsoby použití surovin. Hraje si s přísadami, aby vytvořil nápadité, zároveň ale jednoduché a chuťově harmonické pokrmy, a hostům nabídl jedinečný zážitek. Čerstvé ryby a plody moře se tu střídají s hovězími nebo jeleními steaky, nechybí ani zeleninová jídla, která nezapřou svůj mediteránský původ.
Restaurace U Emy Destinnové |
Všechny pokrmy jsou lehké a výhradně z čerstvých surovin. Denně se navíc menu rozšiřuje o několik specialit dle sezóny a nabídky surovin na trhu, v zimě si hosté vyberou i ze širší nabídky polévek pro zahřátí. U Emy Destinové nabízejí i čtyřchodové degustační menu z ryb a plodů moře.
Podnik s opravdovým krbem má kapacitu 60 míst nabízí při večeři hudební produkci pianisty Milana Jermáře.
A proč nese restaurace jméno známé operní divy? „Protože se v tomto domě narodila a jelikož byla obdivuhodnou osobností, chtěl jsem jí tím vzdát hold,“ říká Steven.