Restaurace U Emy Destinnové má nové menu pro zimní dny

Jelení svíčková z nabídky restaurace U Emy Destinnové

Jelení svíčková z nabídky restaurace U Emy Destinnové Zdroj: Archiv ZEN

Restaurace U Emy Destinnové na pražské gastronomické scéně úspěšně funguje již čtyři roky. Letos byla podruhé za sebou vyhlášena nejlepší restaurací na Prague Food Festivalu. Nyní, po krátké renovaci interiéru, představila nové menu pro zimní dny.

Jelení carpaccio s liškami a salátem, Greater Omaha Black Angus ribeye s bramborovo-křenovým pyré, ceviche z humra a krevet se zálivkou z limetky a tequily, grilovaný steak z Ahi tuňáka s avokádovým krémem a pěna z bílé čokolády s vanilkou a marinovanými višněmi v portském víně. Takto zněla nabídka restaurace U Emy Destinnové na letošním Prague Food Festivalu, která ji vynesla na první místo podle hodnocení hostů. A všechna tato jídla jsou také součástí nového menu podniku.

Základ kuchyně Stevena Trumpfhellera, šéfkuchaře a majitele v jedné osobě, tvoří francouzsko-italská fusion cuisine, kterou si po svém dotváří a obohacuje o nové způsoby použití surovin. Hraje si s přísadami, aby vytvořil nápadité, zároveň ale jednoduché a chuťově harmonické pokrmy, a hostům nabídl jedinečný zážitek. Čerstvé ryby a plody moře se tu střídají s hovězími nebo jeleními steaky, nechybí ani zeleninová jídla, která nezapřou svůj mediteránský původ.

Restaurace U Emy DestinnovéRestaurace U Emy Destinnové | Archiv ZEN

Všechny pokrmy jsou lehké a výhradně z čerstvých surovin. Denně se navíc menu rozšiřuje o několik specialit dle sezóny a nabídky surovin na trhu, v zimě si hosté vyberou i ze širší nabídky polévek pro zahřátí. U Emy Destinové nabízejí i čtyřchodové degustační menu z ryb a plodů moře.

Podnik s opravdovým krbem má kapacitu 60 míst nabízí při večeři hudební produkci pianisty Milana Jermáře.

A proč nese restaurace jméno známé operní divy? „Protože se v tomto domě narodila a jelikož byla obdivuhodnou osobností, chtěl jsem jí tím vzdát hold,“ říká Steven.