Rocková smršť se valí na Kladno

Kladenský Dům kultury ovládne rocková muzika. V dubnu se tam vystřídá pět známých kapel.

Hudební smršť čeká fanoušky rockové a metalové muziky v Kladně. Už 2. dubna zavítá do domu kultury kapela KEKS s písničkami z nového alba Jak děkuje se andělům, jehož křest chystá o den později ve Voticích na Benešovsku. A pak týden co týden následují další jména legendárních skupin - Arakain, Titanic, Brutus a Divokej Bill. Konec měsíce završí vystoupení Lucie Bílé s kapelou Petra Maláska.
Není takový nápor hudby během čtyř týdnů na sedmdesátitisícové město příliš silný? Organizátoři se nezájmu návštěvníků neobávají. „Každá kapela má svoje fanoušky. Lidi si mohou vybrat,“ tvrdí manažer domu kultury Michal Muláček.
Sérii koncertů známých kapel doplněnou hosty či programem na malé scéně umístil do jednoho měsíce záměrně. „Duben je poslední měsíc sezony, kdy se dají koncerty pořádat uvnitř budovy. Jakmile začne hezké počasí, dávají fanoušci přednost festivalům,“ vysvětluje. Rockový fanoušek Robert Božovský mu dává za pravdu. „Na koncerty v Kladně se nechystám, užívám si raději festivaly,“ říká.