Rony Plesl bude vystavovat na Design Festivalu v Londýně. Ukáže obří stromy ze skla

Díla, která Rony Plesl představí na výstavě v Londýně

Díla, která Rony Plesl představí na výstavě v Londýně Zdroj: Rony Plesl

Díla, která Rony Plesl představí na výstavě v Londýně.
Díla, která Rony Plesl představí na výstavě v Londýně.
Díla, která Rony Plesl představí na výstavě v Londýně.
Díla, která Rony Plesl představí na výstavě v Londýně.
Rony Plesl je také spolupracovníkem sklárny Rückl.
6
Fotogalerie

Český umělec a designér Rony Plesl připravuje na září výstavu v londýnském Victoria Albert Museum. Jeho autorská prezentace s názvem Posvátná geometrie je součástí London Design Festivalu 2019. 

Vystavovat bude Plesl velké skleněné plastiky. Ty vyrábí pomocí technologie firmy Bolety, se kterou již nějakou dobu spolupracuje. „Jde o obrovské geometrické stromy a větve. Vše bude instalované v renesanční kapli a v prostoru před ní,“ uvedl umělec. Účast na prestižní akci představuje pro Plesla jeden z nejvýraznějších milníků jeho kariéry. 

Pleslovu výstavu už zakoupila americká galeristka a filantropka Trish Duggan, která ji následně převeze do své vznikající galerie na Floridě. Plesl už delší dobu plánuje, že se výhledově bude chtít zaměřit víc na volnou tvorbu než na design, díky němuž se stal známým. „Jednoznačně se vracím ke kořenům. Designu bych chtěl dělat méně. Chci vytvořit jednu novou limitovanou designovou kolekci, ale postupně budu design upozaďovat,“ uvedl. 

London Design Festival patří k nejprestižnějším designovým přehlídkám v Evropě.  Založili ho v roce 2003 designéři Sir John Sorell a Ben Evans. Loni ho navštívilo 580 tisíc lidí z 75 zemí. Prestižní cenu festivalu London Design Medal loni mimo jiné získala česká architektka Eva Jiřičná.