Ruská zbrojařská společnost ukázala vizualizaci svého elektromobilu. Volant má z Octavie

Almaz-Antey E-Neva

Almaz-Antey E-Neva Zdroj: fips.ru

Almaz-Antey E-Neva
Almaz-Antey E-Neva
Almaz-Antey E-Neva
Almaz-Antey E-Neva
Almaz-Antey E-Neva
16
Fotogalerie

Almaz-Antey E-Neva je 4,5 metru dlouhý crossover, který má na jedno nabití ujet až 463 kilometrů.

Koncern Almaz-Antey je ruskou vládou vlastněná zbrojařská společnost zabývající se třeba systémy protiletadlové obrany. Do budoucna má ale za cíl rozdělit své portfolio, aby nebyla závislá jen na vojenských zakázkách. Do roku 2030 se tak má podíl produktů pro civilní zákazníky postupně navýšit na 50 procent. Klíčovou roli v tomto plánu přitom má hrát výroba elektromobilů.

Elektromobilita: Jaké jsou plány EU a světa?

Video placeholde
• Videohub

Plánovaná výroba elektromobilů souvisí i s letošním schválením vládního konceptu přípravy výroby a použití elektrických vozidel v Ruské federaci v období do roku 2030. Počítá se přitom s tím, že by takové automobily vznikaly přímo v Rusku, a to včetně klíčových komponentů, aby země nebyla závislá na dodávkách ze zahraničí.

Realizace prvního elektromobilu už se přitom rýsuje. V létě na armádním fóru v Moskvě debutoval projekt platformy umožňující jak zástavbu čistě elektrického pohonu, tak elektropohonu se spalovacím motorem sloužícím jen jako generátor elektrické energie, jako prodlužovač dojezdu, bez mechanického napojení ke kolům. Místo spalovacího agregátu přitom lze použít i vodíkové ústrojí. Elektrická verze pak měla nabídnout pohon všech kol díky dvojici elektromotorů (jeden u každé nápravy), s kombinovaným výkonem 320 kW.

Celý článek najdete zde >>>