Samsung C3312: s dualSIMy se roztrhl pytel

Samsung Galaxy Y

Samsung Galaxy Y

Samsung začíná do svého portfolia hromadně zařazovat telefony s podporou dvou SIM karet. Po oznámení, že se chystají dualSIM varianty modelů Galaxy Y, Galaxy Y Pro a dokonce Galaxy S II Duos, máme před očima další levný model, který dokáže být na příjmu na dvou SIM kartách zároveň. Samsung C3312 bude jednoduchý telefon o rozměrech 102 x 55 x 12 mm a s 2,8" QVGA TFT displejem.

Podle dostupných fotografií soudíme, že zadní kryt bude z broušeného kovu. Výbava dále moc neoslní, telefon si poradí s EDGE a GPRS, na zádech má umístěn 1,3Mpix fotoaparát a o přísun energie se stará 1000mAh baterie. Uživatelské rozhraní bude, u levných telefonů již tradičně, zprostředkovávat TouchWiz Lite 2.0. V nabídce telefonu dále najdeme podporu Java aplikací, FM rádia nebo vestavěné klienty instant messagingu. S okolím půjde komunikovat přes Bluetooth 3.0 nebo pomocí USB kabelu.

Telefon bych do portfolia Samsungu zařadil asi jako nástupce Samsungu Champ Duos. Ten sice již dostal do vínku svého následníky (Champ 2 Duos), ten se ale u nás doposud nezačal prodávat. Cena ani případná dostupnost na českém trhu zatím není známa.