Samsung Galaxy Note: poznámkový tabletofon

Samsung Galaxy Note

Samsung Galaxy Note

Ještě to není tablet, ale už to není ani obyčejný smartphone. Samsung se snaží definovat nový typ zařízení a představuje tabletofon Galaxy Note.

Samsung Galaxy Note můžete považovat buď za přerostlý mobil nebo ho chápat jako kompaktní piditablet. Jeho výrobce by však nejraději definoval zcela novou kategorii zařízení, označovanou jako Note, tedy něco jako poznámkový blok. Že to myslí vážně, dokazuje interní značení zařízení N7000 (alternativně i9220).

Hlavním specifikem tabletofonu Galaxy Note je přítomnost dotykového pera. Stylus si rozumí se speciální vrstvou obsaženou displeji a díky tomu poslouží výhradně k ovládání zařízení od Samsungu. K čemu všemu lze stylus zvaný S Pen využít a jaké jsou pro něj připraveny aplikace, uvidíte v následujícím videu.

První pohled na Samsung Galaxy Note

Samsung Galaxy Note se na českém trhu začne prodávat 25. listopadu v černé a bílé barvě. K dispozici bude na volném trhu, do své předvánoční nabídky jej zařadí také operátor Vodafone. Cena se bude odvíjet od paměťové verze a v případě levnější 16GB varianty bude začínat na 16 tisících korun. Dražší 32GB verze zatím nebyla pro ČR potvrzena. Také ke Galaxy Note bude existovat řada volitelného značkového příslušenství.

Samsung Galaxy Note technické parametry:

Operační systém: Android 2.3 Gingerbread

Rozměry a hmotnost: 147 × 83 × 9,7 mm, 178 g

Displej: 5,3“ širokoúhlý Super AMOLED HD, rozlišení 1 280 × 800 bodů

Fotoaparát: 8 Mpx, LED blesk, autofokus, sekundární přední kamera 2 Mpx

Procesor: dvoujádrový 1,4 GHz

Paměť: RAM 1 GB, uživatelská 16 nebo 32 GB, podpora microSD (až 32 GB)

Baterie: 2 500 mAh