Samsung Galaxy Note v bílém: v Česku za měsíc

Samsung Galaxy note

Samsung Galaxy note

Pokud je vám displej současných smartphonů malý, možná oceníte úhlopříčku 5,3" u tabletomobilu Samsung Galaxy Note. Navíc do něj můžete ťukat perem.

Samsung udělal v Londýně zastávku v rámci tour po světových metropolích a novinářům zde představil novou bílou verzi svého tabletotelefonu Galaxy Note. Prezentace proběhla stylově v areálu bývalé uhelné elektrárny Battersea, kam se sjelo na tisíc novinářů, partnerů a zástupců společnosti Samsung.

Samsung Galaxy Note se stane vlajkovým produktem Samsungu na předvánočním trh. Zařízení, které balancuje na hraně tabletu a telefonu, jsme poprvé (v černém provedení) viděli na veletrhu IFA. Bílá verze se liší pouze použitým materiálem zadního krytu, který je v tomto případě lesklý. Funkční výbava je totožná.

Samsung Galaxy NoteSamsung Galaxy NoteSamsung Galaxy Note

Největším lákadlem Samsungu Galaxy Note je vedle opravdu velkého Super AMOLED HD displeje (5,3“ při rozlišení 1 280 × 800 bodů) možnost ovládání a vytváření grafických poznámek pomocí speciálně navrženého dotykového stylusu, kterému Samsung říká S Pen. V zařízení, které pracuje s operačním systémem Android 2.3 Gingerbread, lze pero využít hned v několika aplikacích včetně kalendáře nebo editorů fotografií. Samsung však uvolní SDK pro vývojáře, kteří dostanou šanci vytvořit další aplikace s využitím pro S Pen.

Pomocí dotykového pera, které reaguje i na tlak, můžete vytvářet například zajímavé kresbyPomocí dotykového pera, které reaguje i na tlak, můžete vytvářet například zajímavé kresbyPomocí dotykového pera, které reaguje i na tlak, můžete vytvářet například zajímavé kresby

Samsung Galaxy Note se na českém trhu začne prodávat 25. listopadu. K dispozici bude na volném trhu, do své předvánoční nabídky jej zařadí také operátor Vodafone. Cena se bude odvíjet od paměťové verze a v případě levnější 16GB varianty bude začínat na 16 tisících korun. Také ke Galaxy Note bude existovat řada volitelného značkového příslušenství.

Parametry

Operační systém: Android 2.3 Gingerbread
Rozměry a hmotnost: 147 × 83 × 9,7 mm, 178 g

Displej: 5,3“ širokoúhlý Super AMOLED HD, rozlišení 1 280 × 800 bodů

Fotoaparát: 8 Mpx, LED blesk, autofokus, sekundární přední kamera 2 Mpx

Procesor: dvoujádrový 1,4 GHz

Paměť: RAM 1 GB, uživatelská 16 nebo 32 GB, podpora microSD (až 32 GB)

Baterie: 2 500 mAh