Samsung Galaxy W: přilétá dravec

Samsung Galaxy W

Samsung Galaxy W

(VIDEO) Nový Android od Samsungu se snaží o nejlepší kompromis mezi výbavou a cenou. Galaxy W je výkonný a rychlý, jen možná až zbytečně plastový.

V těchto dnech se dostává do českých prodejen s mobily nový androidový smartphone, Samsung Galaxy W. Jeho cena startuje již na 7 500 korun. Telefon přitom v mnohých parametrech kopíruje loňský úspěšný model Samsung Galaxy S. Ten však vloni představoval vlajkovou loď výrobce, Galaxy W je zástupcem spíše vyšší střední třídy.

Při prvním setkání jsme ocenili hlavně svižnou odezvu prostředí, které telefon vděčí odladěnému systému Android ve verzi 2.3 Gingerbread a také jednojádrovému procesoru, taktovanému na 1,4 GHz. Grafickou podobu rozhraní TouchWiz už známe například z letošního top modelu Galaxy S II. Mobil dostal 5Mpx fotoaparát s autofokusem, proti Galaxy S přidává i LED blesk.

Pokud bychom měli zmínit negativa, telefon i přes kvalitní zpracování konstrukce působí až příliš plastově a tloušťka těla se zdá být subjektivně až příliš velká, ačkoli papírově dosahuje 11,5 mm. Je však potřeba si uvědomit, že Samsung se i takto snaží Galaxy W odlišit od lépe vybavených a také dražších modelů Galaxy S II a Galaxy R. Druhý jmenovaný se přitom v České republice ani oficiálně neprodává.

Na trh se dostává další velmi konkurenceschopný smartphone, zejména v poměru výbavy a prodejní ceny. Na takto dravou cenovou politiku jsme přitom u Samsungu nebyli dosud zvyklí, své Androidy spíše nadhodnocoval. Je jasné, že Galaxy W (alespoň na českém trhu) reaguje na prudký nástup nové generace Xperií od Sony Ericssonu, přímou konkurencí mu bude hlavně model Neo.

ParametryParametryParametry a hodnocení