Samsung prodával Galaxy S II za 40 korun. Applu natruc

Samsung vs. Apple

Samsung vs. Apple Zdroj: mobilmania.cz

O vzrůšo při zahájení prodeje iPhone 4S v Austrálii se postaral Samsung. Vedle Apple Store prodával Galaxy S II za 40 korun. Lidé je kupovali jen aby je prodali a koupili si iPhone.

O vzrůšo při zahájení prodeje iPhone 4S v Austrálii se postaral Samsung. Vedle Apple Store prodával Galaxy S II za 40 Kč. Lidé je kupovali jen aby je prodali a koupili si iPhone.

Australský soud zatrhl Samsungu prodej tabletů, tak soupeří s Applem alespoň na poli chytrých mobilů. Pozornost médií na sebe v uplynulých dnech strhl jihokorejský výrobce svou nekonvenční nabídkou: špičkový smartphone Galaxy S II za necelých 40 Kč. Výhodná koupě nebyla pro všechny, jen pro prvních deset šťastlivců denně. Dalším klíčovým elementem akce bylo umístění - jen pár metrů od tamějšího Apple Store…

Spolu s dalšími šesti státy byla Austrálie v první prodejní vlně, iPhony 4S se u protinožců začaly prodávat v pátek 14. října. Mimochodem, poptávka po novém iPhone je velká, což dokládají i zprávy z USA a na všechny koupěchtivé zákazníky se v prvních dnech prodeje nedostane. Ale zpět do Austrálie. Mají zde půlku jara a lidé zde na iPhony stáli frontu i několik dní. Toho využil Samsung a do souboje o zákazníka vkročil svéráznou marketingovou a prodejní akcí.

Modely Galaxy S II vázaly k provizornímu obchodu Samsungu neméně početnou frontu čekajících, některé zájemce o iPhone 4S však nechávala pohádková prodejní cena chladnými. Například jeden z čekajících, který zde stál i při zahájení prodeje iPadu 2 vypověděl, že se ho člověk od Samsungu snažil přesvědčit ke koupi Galaxy S II, on ale neměl zájem a ještě na jeho adresu dodal: „Je to idiot“.

Ve frontě na Galaxy S II mají lidí různé záměry. Nemalá část plánuje smartphone pořízený za hubičku obratem prodat a jít si koupit iPhone 4S, jiní si ho naopak ponechají jako náhradu za svůj starší mobil. Také u nás v České republice si čas od času můžete pořídit nový hardware se slevou. Například HTC nedávno pořádalo akci, kdy první stovka zájemců získala Sensation XE za polovic. Značkový Apple Store u nás bohužel nenajdete a i kdyby, na nedůležitém českém trhu bychom se podobných akcí pravděpodobně stejně nedočkali.